...
Napisał(a)
Więc jak wiadomo liczymy wage przed obróbką termiczna. Załózmy że kupuje w biedronce łopatke paczkowaną i jest tam 500 g,po upieczeniu się skurczy więć mam jeszcze raz zważyć to co zostało po upieczeniu i od tego liczyc ewentuane btw czy przyjąć btw dla 500g przed pieczeniem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Dlaczego masz ją ważyć po obróbce?
Wartości przyjmujesz surowego produktu.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-01-10 13:35:58
Wartości przyjmujesz surowego produktu.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-01-10 13:35:58
...
Napisał(a)
Skoro ważysz przed obróbką, to wiesz ile masz produktu. Dzielisz go więc na części, proporcjonalnie do masy wyjściowej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Każdy produkt czy to mięso czy ryż czy warzywa liczymy przed przygotowaniem
...
Napisał(a)
Dobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Natomiast jeśli zapomniałeś to przelicznik jest mniej więcej taki:
Mięsa (zarówno gotowane jak i smażone) pomnóż razy 1.52
Kasze, ryże (po ugotowaniu) podziel przez ok 2.8
Warzywa po obróbce ważą mniej więcej tyle samo co przed
Natomiast jeśli zapomniałeś to przelicznik jest mniej więcej taki:
Mięsa (zarówno gotowane jak i smażone) pomnóż razy 1.52
Kasze, ryże (po ugotowaniu) podziel przez ok 2.8
Warzywa po obróbce ważą mniej więcej tyle samo co przed
...
Napisał(a)
RagurWszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Natomiast jeśli zapomniałeś to przelicznik jest mniej więcej taki:
Mięsa (zarówno gotowane jak i smażone) pomnóż razy 1.52
Kasze, ryże (po ugotowaniu) podziel przez ok 2.8
Warzywa po obróbce ważą mniej więcej tyle samo co przed
Serio?
...
Napisał(a)
stojedenDobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy
Dobra waże przed obróbką termiczną a jak póżnej po upieczeniu z 500 g zrobi się mniej a chce załóżmy to podzielić na 3 części?
...
Napisał(a)
Skoro wiesz, że przed obróbką ważyło 500g to zważ po obróbce, a następnie wylicz proporcją lub równaniem jaki jest stosunek (możesz przyjąć te, które wypisalem powyżej). Następnie bierzesz kawałek tego czegoś i mnożysz razy stosunek, który Ci wyszedł i tak wychodzi Ci waga przed obróbką, a makrosy do tego masz żeby wyliczyć na opakowaniu.
Inną metodą jest jw podzielić na 3 równe części i już.
Inną metodą jest jw podzielić na 3 równe części i już.
...
Napisał(a)
Chlopie, to nie ma zadnej roznicy czy bedziesz mial w jednym pudelku 20g wiecej cycka niz w drugim, bez przesady
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
Polecane artykuły