SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gramatura mięsa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1478

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 267 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11444
Więc jak wiadomo liczymy wage przed obróbką termiczna. Załózmy że kupuje w biedronce łopatke paczkowaną i jest tam 500 g,po upieczeniu się skurczy więć mam jeszcze raz zważyć to co zostało po upieczeniu i od tego liczyc ewentuane btw czy przyjąć btw dla 500g przed pieczeniem?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Dlaczego masz ją ważyć po obróbce?
Wartości przyjmujesz surowego produktu.


Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-01-10 13:35:58
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6281 Napisanych postów 76094 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755151
Skoro ważysz przed obróbką, to wiesz ile masz produktu. Dzielisz go więc na części, proporcjonalnie do masy wyjściowej.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 250 Wiek 34 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 2685
Każdy produkt czy to mięso czy ryż czy warzywa liczymy przed przygotowaniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
Dobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 34 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1142
Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Natomiast jeśli zapomniałeś to przelicznik jest mniej więcej taki:
Mięsa (zarówno gotowane jak i smażone) pomnóż razy 1.52
Kasze, ryże (po ugotowaniu) podziel przez ok 2.8
Warzywa po obróbce ważą mniej więcej tyle samo co przed
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 267 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11444
Ragur
Wszystkie produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Natomiast jeśli zapomniałeś to przelicznik jest mniej więcej taki:
Mięsa (zarówno gotowane jak i smażone) pomnóż razy 1.52
Kasze, ryże (po ugotowaniu) podziel przez ok 2.8
Warzywa po obróbce ważą mniej więcej tyle samo co przed


Serio?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 267 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11444
stojeden
Dobra to jak wszyscy to wszyscy, wazysz orzed obrobka i nie zawracasz sobie wiecej tym glowy



Dobra waże przed obróbką termiczną a jak póżnej po upieczeniu z 500 g zrobi się mniej a chce załóżmy to podzielić na 3 części?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
To dzielisz na 3 równe części od powstałej masy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 34 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1142
Skoro wiesz, że przed obróbką ważyło 500g to zważ po obróbce, a następnie wylicz proporcją lub równaniem jaki jest stosunek (możesz przyjąć te, które wypisalem powyżej). Następnie bierzesz kawałek tego czegoś i mnożysz razy stosunek, który Ci wyszedł i tak wychodzi Ci waga przed obróbką, a makrosy do tego masz żeby wyliczyć na opakowaniu.
Inną metodą jest jw podzielić na 3 równe części i już.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
Chlopie, to nie ma zadnej roznicy czy bedziesz mial w jednym pudelku 20g wiecej cycka niz w drugim, bez przesady

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Waga stoi w miejscu, a tyję

Następny temat

Spalanie - jak to jest?

WHEY premium