...
Napisał(a)
Jasne, ale mi raczej chodziło o jedzenie np codziennie pół kg, bo co to jest pół kg takiej rybki na posiłek.
...
Napisał(a)
A dacie wiarę że nigdy nie jadłem Halibuta ?
Maja ulubiona ryba to wędzony Karmazyn, on już jest piękny w kolorach no i nazwę ma fajną.
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2016-11-07 14:43:40
Maja ulubiona ryba to wędzony Karmazyn, on już jest piękny w kolorach no i nazwę ma fajną.
Zmieniony przez - OTTO w dniu 2016-11-07 14:43:40
...
Napisał(a)
Wędzony karmazyn, palia, dorsz również są dobre. Jednak nie tak delikatne jak halibut.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dobrze że mi przypomnieliście o tym karmazynie wędzonym. Właśnie skonsumowałem. Prawie żadnej ości nie miałem, prócz oczywiście kręgosłupa.
1
...
Napisał(a)
Z mniej popularnych (na forum) gatunków, bardzo smaczny jest turbot, a ze słodkowodnych ryb lin, amur. Amur trochę przypomina karpia w smaku, tylko jest chudszy.
Sum nie jest specjalnie tłustą rybą, chyba że trafi się duży i stary (albo zatuczony z jakiejś hodowli)... Najlepiej szukać średnio dużych egzemplarzy; są najsmaczniejsze. Wg mnie jedna z naszych najlepszych ryb; wspaniałe delikatne i soczyste mięso i mało ości.
Pozdrawiam.
Sum nie jest specjalnie tłustą rybą, chyba że trafi się duży i stary (albo zatuczony z jakiejś hodowli)... Najlepiej szukać średnio dużych egzemplarzy; są najsmaczniejsze. Wg mnie jedna z naszych najlepszych ryb; wspaniałe delikatne i soczyste mięso i mało ości.
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Tak, Karmazyn to ryba w zasadzie bez ości.
To ja może dodam iż nie powinniśmy jeść (europejczycy) ryby Maślanej, bo można się zatruć
To ja może dodam iż nie powinniśmy jeść (europejczycy) ryby Maślanej, bo można się zatruć
...
Napisał(a)
Nie w sensie, że nie powinniśmy. Po prostu skład jej kwasów tłuszczowych jest dość specyficzny. Układ trawienny musi się przyzwyczaić i trzeba uważać z ilością. To samo co z olejem MCT.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ja polecam leszcza, fajna rybka i niedroga, można wyrwać płat za ok 13 zł.
Polecane artykuły