wiek: 21
waga: 64
wzrost:175
staż: kilka lat z przerwami ( głównie drążek, poręcze, trochę siłowni)
Celem mojej diety jest ogólne zadbanie o wygląd oraz zdrowie swojego ciała. Nie planuję robić masy, ponieważ nie jest mi to potrzebne a poza tym nie mogę wykonywać ćwiczeń typu martwy ciąg, przysiady i inne ćwiczenia z dużymi ciężarami angażujące nogi ( płytka panewka w biodrze, którego nie mogę obciążać). Z tego względu mój plan treningowy wygląda następująco:
%x w tygodniu wykonuję trening na podciąganie tzw. trening Armstronga, do tego 3x w tygodniu ćwiczę każdą partię prócz nóg ( których nie mogę ćwiczyć ). Wykonuję po 1 ćwiczeniu na każdą z partii -> 4serie po 8-12 powtórzeń.
Dietę rozpisałem bardziej redukcyjną, ponieważ nie chcę przybierać na masie jak już wcześniej wspomniałem.
Z obliczeń wyszły następujące wartości:
1800kcal _ 130g białka _ 200g węgli _ 55g tłuszczu
posiłek 1:
mleko 200g + płatki owsiane 80g + 10g orzechów włoskich
białko:17 ww: 54 tł:19
posiłek2:
serek wiejski 200g + pieczywo ciemne 50g + 10g oliwy z oliwek
białko:27 ww:34 tł:17
posiłek 3 ( przed treningiem):
ryż 80g + filet z mintaja/kurczaka 100g + olej kokosowy 10g
białko:22 ww:61 tł:12
posiłek 4 (po treningu):
jajka 3szt + pieczywo ciemne 50g + oliwa 5g + 20g miodu
białko:25 ww:46 tł:19
posiłek 5:
twaróg chudy 200g
białko: 40 ww:7 tł:1
Oczywiście do każdego posiłku dawka warzyw, których nie wliczałem do bilansu kalorycznego.
Sumując ok. 1850kcal w tym białko: 131g , węglowodany: 200g, tłuszcze 68g
Tak to wygląda z mojego punktu widzenia, prosiłbym o sugestie odnośnie korekty skłądników jak i całości. Z góry dziękuję i pozdrawiam.