SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chleb w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2761

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 120 Wiek 29 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1592
Siema mam takie pytanie ktory chleb bylby najlepszy? Pytlowy, zytni razowy ze slonecznikiem czy moze zwykly zytni razowy czy moze wszystkie sa ok? A chleb dyniowy tez by sie nadawal?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Zgadza się. Szczególnie jeżeli nie masz czasu na pieczenie nieszczególnie istotnego produktu w diecie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ogólnie chleb nie jest najlepszym źródłem węgli, są lepsze. Ale żytni razowy, może być na zakwasie to ok od czasu do czasu pewnie. Te z dodatkowymi nasionami, to jednak dodatkowe tłuszcze, które możesz wrzucić w innej formie w michę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 63 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 927
Za bardzo nie wiemy do czego zmierzasz. Z własnego doświadczenia- nie umiem żyć bez chleba, jem 300-400g dziennie chleba orkiszowo-żytniego na drożdżach i redukcja idzie mi całkiem nieźle.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
chleb w diecie jak najbardziej może się znaleźć. najlepsze są te na zakwasie.
najistotniejsze jest odpowiednie makro i kcal- całokształt diety, a nie pojedynczy posiłek czy produkt, wiec jeśli wszystko się zgadza- nie ma problemu aby mieć w diecie pieczywo

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Ja codziennie używam pumpernickiel ok 160 g. Chyba jest ok prawda?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Pumpernikiel i pełnoziarnisty będą najlepsze jakościowo. Ważne jest to co mamy w składzie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 217
Według mnie najlepiej kupić sobie maszynę do wypiekania chleba. Kupujesz dobrą mąkę, jakieś otręby lub inne dodatki i sypiesz do środka. Nie jest to duży wydatek, a zawsze będziesz wiedział, co w twoim pieczywie się znajduje ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
LordJanusz
Według mnie najlepiej kupić sobie maszynę do wypiekania chleba. Kupujesz dobrą mąkę, jakieś otręby lub inne dodatki i sypiesz do środka. Nie jest to duży wydatek, a zawsze będziesz wiedział, co w twoim pieczywie się znajduje ;).




No ale wiesz robienie zakwasu zajmuje ok 5 dni.
Jaką maszyne masz na mysli ? Ile kosztuje?
Czy z dobrej mąki masz na mysli razową eko typ 2000 ? :)
Pozdrawiam!


Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-04-29 08:10:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68522
Po 5 dniach można upiec pierwszy chleb, ale to jest dopiero młody, jeszcze słaby zakwas . Trzeba z dwa tygodnie, żeby nabrał "mocy". Ale chleb na zakwasie będzie dużo lepszy w smaku i pulchniejszy, niż na drożdżach - naprawdę warto go zrobić. Im "cięższa", bardziej razowa mąka - tym więcej daje robienie z niej chleba na zakwasie, bo bakterie i drożdże rozkładają substancje antyodżywcze i sprawiają, że chleb jest łatwiej strawny dla człowieka.
Samo utrzymanie zakwasu to już banał - raz w tygodniu łyżka mąki, trochę wody, a jak podrośnie z powrotem do lodówki, np. do szuflady na warzywa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Wow. No właśnie a co jeść przez te 2 tygodnie czekając na chleb ? heheh
Jak robiłem chleb w domu, to musiałem przez 5 dni podlewać zakwas, trudna sprawa, ciężko o tym pamiętać.


Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-04-29 12:53:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
jak nie chcesz świrować, to idź do sklepu i wybierz taki, gdzie skład będzie najkrótszy - mąka, woda, zakwas, sól i najlepiej tyle. Ewentualnie jakieś ziarna.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-04-29 12:57:10

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ckd do oceny

Następny temat

Sprawdzenie diety redukcyjnej

WHEY premium