Szacuny
20
Napisanych postów
2619
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
36108
Z góry przepraszam za odkopanie, ale chyba tutaj dostanę najlepszą odpowiedź (poza tym przepis godny odkopania :-%)
Gdy robię ten sernik to zawsze mi go strasznie 'wydyma' do góry na kilka centymetrów. Potem gdy uchylam drzwiczki do opada, ale na samej górze robi się taka nieprzyjemna skorupa, którą lepiej ściągnąć niż zjeść ...
Wiecie może dlaczego tak się dzieje i co zrobić, aby tego uniknąć?
Zmieniony przez - Fryto w dniu 2015-07-21 17:54:21
Szacuny
20
Napisanych postów
2619
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
36108
Nie chodzi, że on opada, bo to normalne. Ale w trakcie pieczenia to on się podniósł chyba z 10cm, tak, że aż wystawał z forermki (potem opadł do normalnych rozmiarów). To wystawanie sernika z foremki uniemożliwia jednocześnie nałożenie folii aluminiowej .
Szacuny
301
Napisanych postów
3861
Wiek
40 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
33763
Naszlo mnie dzis na sernik i postanowilem sieknac z tego przepisu.
Twarog kupilem mielony 650g na kostke co ulatwilo sprawe, dodalem wpc 60g i ksylitolu z 15-20g bo lubie slodycze, reszta tak samo.
Na koniec porcja masla czekoladowego coby miec pewnosc ze bedzie slodkie
210g bialka 202g ww 62g tluszcze 1660kcal
Zmieniony przez - duckland w dniu 2015-12-12 14:30:05