Nom, fajna forma wtedy była .. i dobre światło na siłowni
Jutro wigilia, wiem, że część z Was szykuje się do debiutów i nie zje wszystkiego na co ma ochotę, ale jest sporo potraw, które możecie wrzucić, szczególnie z ryb.
Ze względu na to, że moja Ada pracuje w poradni dietetycznej, to na jej wigilii pracowniczej, miały być tylko zdrowe, fit potrawy
Zrobiliśmy fit rybę po grecku, która wyszła wcale nie gorsza od tradycyjnej i ponoć wszystkim bardzo smakowała
Przepis:
-Chuda ryba (dorsz, miruna, panga)
-marchewka
-pietruszka
-por
-cebula
-przyprawy
-pomidory w puszce i przecier pomidorowy (można kupić w butelkach lub kartonach)
Sposób przygotowania:
Rybę dzielimy na małe kosteczki i smażymy na Pamie, można przyprawić według swojego uznania.
Marchewkę, pietruszkę, pora i cebulę szatkujemy i dusimy na patelni, podlewając wodą. Gdy już zmiękną dodajemy pomidory w puszce i przecier. Można przyprawić solą, pieprzem, dodać np. bazylii, ziół prowansalskich, wedle uznania. Ja dodałem też trochę sosu sojowego, ewentualnie maggi.
Do pojemniczka piętrami wykładamy rybę, na nią porcję warzyw, znów rybę i warzywa. Jak wystygnie to wkładamy do lodówki i jemy na zimno. Najlepiej smakuje jak poleży dzień, lub dwa :)
Smacznego :) i Wesołych Świąt wszystkim
Zmieniony przez - Mariusz_Prz w dniu 2015-12-23 22:07:20
Zmieniony przez - Mariusz_Prz w dniu 2015-12-23 22:08:32