Nazywam się Krystian Wolski, niektóre osoby mogą mnie kojarzyć inne nie. Kilka słów o mnie:
Mam 22 lata, mieszkam na dolnym śląsku 30km od Wrocławia. Na co dzień pracuje jako mechanik (u nas nazywa się to Narzędziowiec) w firmie Fiuka, która zajmuje się produkcją surowych część do samochodów. A do moich obowiązków należy naprawa narzędzi tłoczących części na prasach. Powiedzmy, że podchodzi to coś pod utrzymanie linii produkcyjnej w ciągłej pracy.
Nie będę rozpisywał się jak zaczynałem swoją przygodę z siłownią bo nie ma to znaczenia. Mój staż treningowy to jakieś 7 lat z kawałkiem.
Na początku wzloty i upadki, problemów z nabieraniem masy nigdy nie było, podobnie z zatłuszczaniem i nawet pozwole sobie napisać że przeważa u mnie mocno ceche mezo..
Startować zacząłem w roku 2013 w Kłodzku, na Mistrzostwach Szkół Ponadpodstawowych i zająłem tam 1 miejsce w kat, do lat 21 przygotowując się praktycznie sam na 6 tygodni przed wyjściem bez kompletnego pojęcia a na miejscu pomógł mi wtedy Patrycjusz Wróblewski, którego podpytywałem podczas swoich "przygotowań" o różne rzeczy.
W październiku 2014r stanąłem na scenie na Mistrzostwach Polski Juniorów w kategorii +75kg z Piotrkiem Boreckim, Krzyśkiem Masztalerzem, Maćkiem Czeką, Sylwkiem Kaczmarkiem i kilkoma innymi chłopakami. Przygotował mnie wtedy Sebastian Kosiński z Krakowa, mój dobry znajomy z resztą.
Rezultat tego startu był taki że zająłem 3 miejsce. Jedni mówili że powinienem być 2, inni że 1 a jeszcze inni uznali to za słuszne i sprawiedliwe miejsce. Sam nie będę siebie oceniał lecz niedosyt pozostał.
Kolejne starty zaplanowałem tak sobie na rok 2016 gdyż po zawodach ciężko było mi się ogarnąć w niektórych sprawach i po prostu przespałem ten okres, który był najlepszy na dorzucenie kilogramów na siebie.
W tym roku nawiązałem współpracę z Emilem Kaleńskim, który gdzieś tam zawsze był takim moim autorytetem polskiej młodej kulturystyki i od maja tego roku zaczęliśmy współpracę, która układa się bardzo dobrze i jestem mega zadowolony z tego. Stąd też założenie dziennika między innymi. Pomyślałem, że będzie o czym pisać i dzielić się z ludzmi doświadczeniami będąc podopiecznym kogoś takiego jak Emil.
Jeszcze trochę o diecie i treningu.
Dieta wygląda następująco:
1. 5 jajek. 10g oleju kokosowego ,100-150g owoca
2. 75g ryżu, 220g piersi z kurczaka, 15g oleju z orzechów włoskich
3. 120g płatków owsianych, 50g izolatu, 15g oleju kokosowego ( i to jest zwykle przed treningowy)
4. 400g ziemniaków, 220g piersi z kurczaka ( po treningu)
5. 75g ryżu, 220g piersi z kurczaka, 15g oleju lnianego
6. 65g ryży, 150g wołowiny, 2 jajka lub 65g ryżu, 220g piersi z kurczaka, 10g oleju lnianego
B/T/W wychodzi mniej więcej tak, +300g, +300g, ok. 100.
Trening wychodzi różnie i czasami jest to loteria więc pozwolicie że nie będę go rozpisywał dopóki nie dostane od Emila nowej rozpiski a przeczytacie o nim z poszczególnych wpisów. ;)
Wrzuce jeszcze jakieś foto podglądowe z zawodów i aktualne w miare.

Zmieniony przez - Krystek20 w dniu 2015-09-13 21:16:25
Zmieniony przez - Krystek20 w dniu 2015-09-13 21:17:45
Mój dziennik treningowy. W drodze do MP, ME, MPJ
http://www.sfd.pl/Krystian_Wolski:_Przygotowania_z_Emilem_Kaleńskim_do_MP,_MEJ,_MPJ_2016_-t1088257-s2.html#