Szacuny
11148
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dzień dobry ponownie , mam tu swojego bloga, ale wiem, że nie każdy na niego wchodzi, a przepis może się przydać także i innym użytkownikom i gościom tego forum, dlatego postanowiłam dodać przepis na to ciacho też tutaj, osobno.
Makro, składniki i sposób przygotowania podane są w filmie (w razie potrzeby mogę wypisać . Przepis prosty i nie ma mowy, żeby się nie udało. Powodzenia i smacznego
Zmieniony przez - olaolu w dniu 2015-09-12 17:05:09
Zmieniony przez - olaolu w dniu 2015-09-12 17:05:46
Szacuny
8
Napisanych postów
224
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4876
Bardzo ciekawy przepis jutro przetestuję, i zdam relację myślę nad zmianą spodu sernika pod coś bardziej WW może płatki owsiane. Poza programem dodam, że bardzo ładna jesteś pozdrawiam
Szacuny
11148
Napisanych postów
51569
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak potrzebujesz wiecej wegli to jasne zrob inny spod. Ja bym na Twoim miejscu zrobila granole, bedzie taka chrupiaca, mozesz zmieszac platki owsiane z rodzynkam, zurawina, orzechami i np. slonecznikiem jesli wolisz bardziej slodkie do dodaj tez starte jablko, dodaj do tego jajko, zeby zlepic skladniki, calosc wysyp na blache wylozona papierem do pieczenia, piecz przez ok. 20 min w 170 stopniach. Jesli jeszcze Ci malo wegli to do samej masy sernikowej dodaj banany, probowalam i tez super wychodzi.
+dziekuje za komplement :) i czekam na efekty Twojej pracy
Twaróg blendujemy na gładką masę. Dodajemy mleko, słodzik, trochę aromatu. Ubijamy białka i mieszamy z masą (dzięki temu serniczek jest bardziej puszysty Część zostawiamy taką zwykłą, do drugiej dodajemy kakao. Rozpuszczamy żelatynę, czekamy aż ostygnie i wlewamy do twarogu-spokojnie gdy wyjdzie rzadka masa, to i tak stężeje.
Ważne, żeby odczekiwać między dolewaniem/tężeniem kolejnych warstw, bo inaczej wszystko się razem zmiesza. Zostają tylko owoce i galaretka.
Jest okej? :P
Zmieniony przez - olaolu w dniu 2015-09-15 12:00:06