Szacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
Grekar macie wyliczone ile dań macie zrobić, bo jak np 10 zostanie to co z nimi robicie. czy np jak czegoś już nie ma to klientowi co innego proponujecie, czy to jakiś catering, tzreba zrobić 100 i tyle.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
1158
Napisanych postów
95001
Wiek
34 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
375707
Mamy codziennie 3 inne dania. Robimy po ok 30 porcji. Codziennie kupujemy mięso, także awaryjnie schab, pierś i kark jest w lodówce. Jeżeli zabraknie dań dnia, to kroimy kawał któregoś z trzech powyższych mięs, leci na wagę, przyprawy i na patelnie bądź grilla.
Jedzenie które zostaje: jak zostaje to tylko mięsko, które idzie na pierogi, które oczywiście sami robimy. Nic się nie marnuje, nic starego klient nie dostanie. Podoba mi się taka polityka prowadzenia lokalu i myślę, że mój lokal będzie podobnie funkcjonował
Szacuny
274
Napisanych postów
3367
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18896
Myślę, że 3h wcześniej na pewno nie, ale świeże jadło mają tam - polecam miejsce. Jak na lokal z jedzeniem na wagę to jeden z najlepszych jakie jadłem
No to ładnie tam u Ciebie schodzi jedzonko. A u mnie to zawsze jak się nie sprzedaje dana ilość z wyliczonych porcji to albo idzie na tzw. "stuff lunch" -> czyli jedzonko dla pracowników, albo zostaje dla kucharzy także też nic do kosza nie leci.