Składniki:
6 białek jajek ( ok. 220 g)
płatki owsiane (250 g)
1 kostka sera twarogowego półtłustego (250 g)
porcja białka w proszku (60 g)
orzechy włoskie/masło orzechowe (100 g)
słodzik (opcjonalnie)
w tym plastikowym pojemniku jest białko jak coś
Na początek mielimy orzechy
wszystkie składniki mieszamy zaczynając od białek jaj i płatków owsianych - potem kolejność jest dowolna.
Po wymieszaniu wszystkich składników powinniśmy otrzymać gęstą masę, którą rozsmarowujemy równomiernie na blaszce, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia
Całość wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni z termoobiegiem.
Po 15-20 minutach wyciągamy nasze cudo
Całość kroimy na 4-5 w miarę równych części, żebyśmy mogli łatwo policzyć makrosy, potem tniemy w paski na podobieństwo batoników
Wartości odżywcze całości:
Aha jak ktoś ma słabe przedramię to może mieszać ręcznie, ale osobiście polecam mikser
Fajny zamiennik posiłku, dobre produkty, coś innego niż kurczak+ryż - nie polecam zabierać do pracy, bo nic Wam nie zostawią Smakuje i na ciepło i na zimno.
Podałem tutaj podstawowy przepis i wartości odżywcze, można go wzbogacić o jakieś suszone owoce (ananas, banan, żurawina itp). Wychodzi zarówno na orzechach jaki maśle orzechowym. Dobry patent działający na psychę: bierzemy białko czekoladowe ok. 10-15 g i dodajemy dosłownie niecałą łyżkę wody i mieszamy, żeby wyszła gęsta polewa, którą można dać na wierzch naszych batoników
Zmieniony przez - ASNF w dniu 2015-06-15 22:28:04