SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Filet z kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1941

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 164 Wiek 106 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1284
Siemka, kupuje filet z kurczaka w biedronce i nurtuje mnie jedna rzecz. Gdy zrobie dajmy 100g piersi w mikrofali, zostaje jej ok. 70g. Gdy zagotuje ją w wodzie to zostaje 100g. Więc odejmować od nieugotowanego, nieupieczonego, nieusmażonego fileta 30g /100g fileta?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Każdy, ale to każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 164 Wiek 106 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1284
Ok, dzięki za odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Woda nie ma wartości odżywczych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
No tak, ale wody się nie wlicza do bilansu
Za bardzo uogólniłem.


Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-14 18:48:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2049
mnie za to nurtuje podobne pytanie:
gdy np smaze sobie podwojnego fileta - okolo 400g, przed usmazeniem jest to gigantyczna kupa miesa [no, prawie], a po usmazeniu sterta malych klockow, i skoro piszecie, ze przed obrobka termiczna sie wazy, to z tego wynika ze sie dodaje tych kcal, poniewaz jesli w filecie jest np 30% wody, a ona nie ma kalorii, to caly zamiast zalozmy teoretycznie 500kcal bedzie mial tych kcal 350 i bedzie mniejszy bo ta woda odparuje itp. i jest to przeklamanie wiec wsumie na chlopski rozum powinno sie wazyc po obrobce. Troche chaotycznie ale chyba kazdy zrozumie oco mi chodzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
dudee
No tak, ale wody się nie wlicza do bilansu
Za bardzo uogólniłem.


Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-14 18:48:27


Pisałem do kolegi wyżej, żeby zastanowił się dlaczego właśnie w ten sposób.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 102 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1472
raczej ważymy przed obróbką bo wszystkie produkty i zawartości kcal mają już policzone z tą wodą, tzn. jeśli na 100gr kurczaka jest 30g wody to te przykładowo 200kcal odnosi się do tych 100g z wodą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Ok, Domer. Mój błąd w takim razie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 53 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2618
Nawet Pan Karmowski ostatnio wrzucił filmik, że po obróbce termicznej z mięsa wyparowuje tylko woda, inne wartości odżywcze i makroskładniki zostają bez zmian
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 46 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 352
nie róbcie jedzenia w mikrofali bo podobno traci wszystkie wartości odżywcze
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

6 kg w 3tyg boję się co dalej???

Następny temat

Dieta na redukcję do oceny

WHEY premium