Skład:
banan- 180g (około 2 i pół)
jaja- 5 sztuk
mąka orkiszowa typ 700 - 40g
Pure Whey Isolate 95% z Olimpu - 60g (smak czekoladowy)
rodzynki suszone - 20g
płatki migdałów - 20g
cynamon - we własnym zakresie
Przygotowanie:
1. Dwa banany razem z jajami blenderujemy.
2. Do zblenderowanej masy dodajemy na przemian Pure Whey Isolate z mąką orkiszową i mieszamy mikserem.
3. Kroimy połówkę banana która nam została w cieniutką kostkę.
4. Wkładamy wymieszaną masę i pokrojonego w kostkę banana do foremek w taki sposób żeby pokrojony banan i płatki migdałów posypane cynamonem były w środku foremki. (przykryte z każdej strony masą)
5. Na wierzchu posypujemy rodzynkami i pozostałymi płatkami migdałów
6. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Wartości odżywcze dla 1 babeczki (mi wyszło 13 sztuk) B/W/T:
80,3 kcal
B - 7,4
W - 6,1
T - 2,9
Życzę wszystkim smacznego
"Niemożliwe, to słowo dla głupców !!" Napoleon