Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Wybrane przyprawy mieszamy z oliwą z oliwek i polewamy mięso. Zamarynowaną pierś z kurczaka wrzucamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy ser. Pieczarki przyprawiamy ulubionymi przyprawami, w środek upychamy zółty ser. Rozkładamy na blaszce pierś z kurczaka z pieczarkami i wrzucamy do piekarnika na ok. 15-20 minut. Pierś z kurczaka można też usmażyć na patelni, ale ja preferuję piekarnik - mniej mycia i nie trzeba pilnować. Na zdjęciach dodałem ogórki małosolne, ale można dodać co kto lubi.
Składniki:
-250g. piersi z kurczaka
-dwie duże pieczarki
-30g. jakiegoś żółtego sera (może być też ser Lazur)
-oliwa z oliwek
-przyprawy
btw - 65/12/"0" 373 kcal
Zmieniony przez - michUUUUU w dniu 2011-05-25 21:17:11