SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Sernik - deser. Opcja na twaróg!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 29242

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4913
A miód by się spisał? Bo jakby nie było chętnie spróbowałbym tego dania, lecz cukru ani słodziku nie używam wcale. Miodu tak samo, aczkolwiek miód wydaje mi się najlepszą opcją z tych trzech, a czasem można, czy się mylę?:P

"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 39 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5555
jak nie jesteś na low carbie to jaką różnice Ci to robi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 39 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5555
Moja opcja low-carb(testowa): twaróg, żelatyna(trochę za dużo, a mniej niż 20g), woda, trochę mleka na rozrobienie stevii i twarogu (żeby blender się nie spalił ), cynamon, wiórki kokosowe
Ważne żeby pamiętać o potraktowaniu twarogu blenderem, wtedy po ścięciu jest taka fajna pianka







Zmieniony przez - mblbn w dniu 2013-03-28 23:34:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4913
Nie wyszło mi . Przez całą noc nie zmieniła się zbytnio konsystencja, a smak był gorzki jak cholera. Może gdzieś ja popełniłem błąd, lecz proporcje były zachowane, żelatyny i słodziku ilość odpowiednia.

"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 39 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5555
a żelatynę rozpuszczałeś w gorącej wodzie? bo to ważne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4913
Tak, dobrze wymieszana, a po ostygnięciu dodana do reszty składników. Może błąd był w kiwi? Dodałem dwa owoce, bo miałem do wyboru albo kiwi, albo jabłko, albo banan. Wybór padł na kiwi i coś sądzę, że to przez to konsystencja nie była odpowiednia.

Zmieniony przez - Wrukos w dniu 2013-03-30 14:11:53

"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 39 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5555
no to masz odpowiedź - kiwi (i jakiś jeszcze owoc, nie pamiętam jaki, ale chyba ananas) powoduje, że galaretki się nie ścinają haha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 167 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3169
po kilku probach moj ulubiony sklad narazie to:
-0,5kg twarogu
- 1,5 malego jogurtu naturalnego (czyli okolo 300g, moze troche wiecej)
- 3-4 lyzki miodu
- kilka kropel aromatu cytrynowego
-4-5 lyzeczek zelatyny rozpuszczone w pol szklanki goracej wody plus do tego pol szklanki plynnej galaretki cytrynowej

wszystko do blendera, po przelaniu do michy dorzucam sobie jeszcze brzoskwinie z puchy pocieta w male kawalki a po jakiejs godzince - dwoch na wierzch masy sernikowej wylewam jeszcze troche galaretki.
troche wegli mi doszlo, ale w smaku extra

Zmieniony przez - jogaSensei w dniu 2013-03-30 23:42:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 238 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4913
Dobra, dziś drugie podejście. Kefir, twaróg, jogurt naturalny, aromat migdałowy, wiórki kokosowe, cynamon, trochę słonecznika, słodzik. Masa już siedzi w lodówce. Tym razem musi wyjść!

"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 43 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1195
mblbn
no to masz odpowiedź - kiwi (i jakiś jeszcze owoc, nie pamiętam jaki, ale chyba ananas) powoduje, że galaretki się nie ścinają haha


serio tak jest? bo ostatnio zastanawiałem się czy dodać ananasa czy brzoskwinię i wybrałem drugą opcję na szczęście

właśnie z brzoskwinia z puszki wyszedł pyszny, mamie trochę zostało to użyłem ich do sernika ;d

edit:

już wyczytałem, serio galaretka od surowych kiwi i ananasów, a także mango i papai się nie zetnie, bo zawierają jakieś enzymy rozkładające białka (żelatyna to białko)

ananas z puchy będzie ok

Zmieniony przez - adhed w dniu 2013-03-31 16:58:18

Zmieniony przez - adhed w dniu 2013-03-31 16:58:44
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sos meksykański

Następny temat

Mix białko+tłuszcze+odrobine węgli na kolacje

WHEY premium