"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."
...
Napisał(a)
A miód by się spisał? Bo jakby nie było chętnie spróbowałbym tego dania, lecz cukru ani słodziku nie używam wcale. Miodu tak samo, aczkolwiek miód wydaje mi się najlepszą opcją z tych trzech, a czasem można, czy się mylę?:P
...
Napisał(a)
Moja opcja low-carb(testowa): twaróg, żelatyna(trochę za dużo, a mniej niż 20g), woda, trochę mleka na rozrobienie stevii i twarogu (żeby blender się nie spalił ), cynamon, wiórki kokosowe
Ważne żeby pamiętać o potraktowaniu twarogu blenderem, wtedy po ścięciu jest taka fajna pianka
Zmieniony przez - mblbn w dniu 2013-03-28 23:34:07
Ważne żeby pamiętać o potraktowaniu twarogu blenderem, wtedy po ścięciu jest taka fajna pianka
Zmieniony przez - mblbn w dniu 2013-03-28 23:34:07
...
Napisał(a)
Nie wyszło mi . Przez całą noc nie zmieniła się zbytnio konsystencja, a smak był gorzki jak cholera. Może gdzieś ja popełniłem błąd, lecz proporcje były zachowane, żelatyny i słodziku ilość odpowiednia.
"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."
...
Napisał(a)
Tak, dobrze wymieszana, a po ostygnięciu dodana do reszty składników. Może błąd był w kiwi? Dodałem dwa owoce, bo miałem do wyboru albo kiwi, albo jabłko, albo banan. Wybór padł na kiwi i coś sądzę, że to przez to konsystencja nie była odpowiednia.
Zmieniony przez - Wrukos w dniu 2013-03-30 14:11:53
Zmieniony przez - Wrukos w dniu 2013-03-30 14:11:53
"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."
...
Napisał(a)
no to masz odpowiedź - kiwi (i jakiś jeszcze owoc, nie pamiętam jaki, ale chyba ananas) powoduje, że galaretki się nie ścinają haha
...
Napisał(a)
po kilku probach moj ulubiony sklad narazie to:
-0,5kg twarogu
- 1,5 malego jogurtu naturalnego (czyli okolo 300g, moze troche wiecej)
- 3-4 lyzki miodu
- kilka kropel aromatu cytrynowego
-4-5 lyzeczek zelatyny rozpuszczone w pol szklanki goracej wody plus do tego pol szklanki plynnej galaretki cytrynowej
wszystko do blendera, po przelaniu do michy dorzucam sobie jeszcze brzoskwinie z puchy pocieta w male kawalki a po jakiejs godzince - dwoch na wierzch masy sernikowej wylewam jeszcze troche galaretki.
troche wegli mi doszlo, ale w smaku extra
Zmieniony przez - jogaSensei w dniu 2013-03-30 23:42:15
-0,5kg twarogu
- 1,5 malego jogurtu naturalnego (czyli okolo 300g, moze troche wiecej)
- 3-4 lyzki miodu
- kilka kropel aromatu cytrynowego
-4-5 lyzeczek zelatyny rozpuszczone w pol szklanki goracej wody plus do tego pol szklanki plynnej galaretki cytrynowej
wszystko do blendera, po przelaniu do michy dorzucam sobie jeszcze brzoskwinie z puchy pocieta w male kawalki a po jakiejs godzince - dwoch na wierzch masy sernikowej wylewam jeszcze troche galaretki.
troche wegli mi doszlo, ale w smaku extra
Zmieniony przez - jogaSensei w dniu 2013-03-30 23:42:15
...
Napisał(a)
Dobra, dziś drugie podejście. Kefir, twaróg, jogurt naturalny, aromat migdałowy, wiórki kokosowe, cynamon, trochę słonecznika, słodzik. Masa już siedzi w lodówce. Tym razem musi wyjść!
"Zrób jednego dnia to, czego nikomu się nie chce,
a drugiego dnia będziesz mieć to, czego chcą wszyscy.."
...
Napisał(a)
mblbnno to masz odpowiedź - kiwi (i jakiś jeszcze owoc, nie pamiętam jaki, ale chyba ananas) powoduje, że galaretki się nie ścinają haha
serio tak jest? bo ostatnio zastanawiałem się czy dodać ananasa czy brzoskwinię i wybrałem drugą opcję na szczęście
właśnie z brzoskwinia z puszki wyszedł pyszny, mamie trochę zostało to użyłem ich do sernika ;d
edit:
już wyczytałem, serio galaretka od surowych kiwi i ananasów, a także mango i papai się nie zetnie, bo zawierają jakieś enzymy rozkładające białka (żelatyna to białko)
ananas z puchy będzie ok
Zmieniony przez - adhed w dniu 2013-03-31 16:58:18
Zmieniony przez - adhed w dniu 2013-03-31 16:58:44
Poprzedni temat
sos meksykański
Następny temat
Mix białko+tłuszcze+odrobine węgli na kolacje
Polecane artykuły