...
Napisał(a)
Dziś wkładałem do gara 200g piersi z kurczaka a po ugotowaniu ta pierś ważyła 150g, jak to wliczać w bilans? Ugotowane czy surowe liczyć? Tak samo udko, wbiłem 400g a po wszystkim 250g (GOTOWANE). Zawsze ważyłem surowe.. a tutaj taki psikus. Czyli co, ciągle jadłem mniej białka niż powinienem?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Produkty zawsze liczy się surowe. Mięso np podczas gotowania czy tam smazenia traci dużo wody.
...
Napisał(a)
Czyli jak wrzucę 200g piersi a zjem 150 to wszystko git? Eh, kamień z serca.
...
Napisał(a)
To, to ja w sumie wiem, bardziej chciałem wiedzieć czy to 200g przed ugotowanie i 150 po ma dalej tyle samo BTW. Dzięki i temat do zamknięcia.
...
Napisał(a)
To 150g po ugotowaniu ma takie ma dalej tyle wartości ile 200g przed ugotowaniem, zmniejszyła się tylko objętość.
...
Napisał(a)
To dosc logiczne, ze wody z produktow podczas smazenia/pieczenia ubywa a woda nie posiada kcal, wiec nic sie nie zmieni. Podobnie w trakcie gotowania produkty zbozowe naciakaja woda.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły