SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak to jest z udkami/piersiami.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 885

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2130 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 37250
Dziś wkładałem do gara 200g piersi z kurczaka a po ugotowaniu ta pierś ważyła 150g, jak to wliczać w bilans? Ugotowane czy surowe liczyć? Tak samo udko, wbiłem 400g a po wszystkim 250g (GOTOWANE). Zawsze ważyłem surowe.. a tutaj taki psikus. Czyli co, ciągle jadłem mniej białka niż powinienem?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 2221 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 260326
Produkty zawsze liczy się surowe. Mięso np podczas gotowania czy tam smazenia traci dużo wody.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2130 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 37250
Czyli jak wrzucę 200g piersi a zjem 150 to wszystko git? Eh, kamień z serca.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 100 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5861
warzymy przed obróbka termiczna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 2130 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 37250
To, to ja w sumie wiem, bardziej chciałem wiedzieć czy to 200g przed ugotowanie i 150 po ma dalej tyle samo BTW. Dzięki i temat do zamknięcia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
To 150g po ugotowaniu ma takie ma dalej tyle wartości ile 200g przed ugotowaniem, zmniejszyła się tylko objętość.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6277 Napisanych postów 76061 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755000
To dosc logiczne, ze wody z produktow podczas smazenia/pieczenia ubywa a woda nie posiada kcal, wiec nic sie nie zmieni. Podobnie w trakcie gotowania produkty zbozowe naciakaja woda.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Owoce - jak to jest z tą fruktozą

Następny temat

ścięgna wołowe.

WHEY premium