środa, 28.11.2012
Plyometrics
Przepis na szybki obiad:
- pierś z kuraka, ryż brązowy, pomidory
- wstaw ryż naturalny do gotowania (ja, żeby było szybciej, gotuje wodę w czajniku elektrycznym, zalewam ryż i wstawiam do gotowania), posól,
- pierś z kuraka pokrój w kostkę, włoż do miski, dodaj przyprawę do kuraka (a jak nie masz to dodaj to co masz pod ręką),
- wrzuć kuraka za patelnię z odrobiną oliwy (ja niestety użyłem oleju rzepakowego, bo miałem tylko oliwę extra virgin, która nie nadaje się do smażenia - używam jej wieczorem do warzyw i białego sera),
- smaż kuraka na maksymalnym ogniu przez 3 min z jednej i 3 min z drugiej strony (tak się pominno smażyć kuraka! ,
- zmiejsz ogień na średni, wymieszaj i smaż jeszzce przez chwilę,
- pokrój pomidory (wystarczy 8 części) i dodaj do kuraka,
- odcedź ryż i dodaj do kuraka z pomidorem,
jeszcze tylko chwila i gotowe
wiem, że nie odkryłem ameryki, ale co tam...
może przynajmniej rada jak dobrze usmażyć pierś się komuś przyda
smacznego!