...
Napisał(a)
Witam, niedługo chcę zacząć ćwiczyć według skazanego na trening Paula Wade i przydałoby się kilka informacji.Mianowicie czy tym treningiem da się budować masę,jak z siłą,czy 30-40 powtórzeń w serii nie jest bardziej na wytrzymałość niż na siłę.Najlepiej by było jakby się wypowiedział ktoś kto ćwiczy lub ćwiczył treningiem wielkiej szóstki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Ab Swing - naprawde odchudza brzuszek czy tylko portfel?
- Ksochu/DZIENNIK - Ćwiczenia z masą własnego ciała (m.in. Proteo sysyem)
- Artykuł Kalistenika, skazany na trening hit czy marketingowy kit?
- Kalistenika (skazany na trening - zaprawa więzienna) vs siłownia
- "Skazany na trening" Paula Wade'a - pytanie
- Paul Wade - Skazany na trening
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
W książce nie są zawarte jedynie bzdury. Przeczytaj książkę jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś, a jeżeli zrobiłeś to przeczytaj jeszcze raz ;)
...
Napisał(a)
masy na nim nie zbudujesz, sile owszem ale na wyzszych szczeblach (tuz pod koniec)
...
Napisał(a)
nie cwiczylem, ale widzialem zdjecia osob nim trenujacych, szalu nie ma; na mase to polecam trening lafaya
...
Napisał(a)
Widziałem ten trening Layfa ale taki średni nie ma pompek na 1 ręce,podciągania na 1,pompki w staniu.Czy jeśli zmieniłbym ilość seri np. zamiast 2 do 5-6 tak jak w layfie i mniej powtórzeń to byłoby odpowiednie na masę?Który z planów lepiej rozwija siłę?W skazanym są dużo trudniejsze ćwiczenia
...
Napisał(a)
pompki na jednej sa w lafayu, na pierwszy rzut oka niby skazany lepiej rozija sile, ale na moje lafay i tak ma wiekszy potencjal
...
Napisał(a)
Czyli skazany lepiej rozwija siłę a lafay umożliwia budowanie masy mięśniowej.Jak patrzę na te dwa plany to dużo ciekawiej wygląda skazany ale nie znam się za bardzo na tego typu treningu.Ćwiczę na siłowni i chcę zacząć ćwiczyć trening własnym ciałem-kalistykę.Lafay to jest kalistyka?Mało jest w nim elementów na drążku.
...
Napisał(a)
mam wrazenie ze wcale nie przejrzales lafaya, tam na prawie kazdym poziomie oporcz tych pocztakowych sa katowane plecy
...
Napisał(a)
No lafay tylko trochę przejrzałem wcześniej napaliłem się na ten trening w skazanym i przeczytałem całą książkę.Jutro postaram się się przeczytać lafay. Jakbyś mógł to odpowiedź jeszcze na powyższe pytania.Dzięki zainteresowanie i pomoc.
...
Napisał(a)
tak lafaya to "kalistenika"; w skazanym sa duzo trudniejsze cwiczenia, nie wiadomo czy ktos je wykonuje trenujac tym planem;
...
Napisał(a)
Tak kalistenika mój błąd, a jeśli najpierw bym ćwiczył layfem załóżmy 6 miesięcy na masę i później przeszedł na skazanego na 7-8 poziom to siła by chyba najbardziej się rozwinęła bo te poziomy są bardzo trudne.
Polecane artykuły