Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Ze zwykłą białą fasolą wychodzi ok.
...
Napisał(a)
Czy można użyć blendera czy konieczny jest mikser z końcówkami do ubijania białek jaj?
...
Napisał(a)
Robiłam to ciasto 2 razy. Za pierwszym razem dodałam tak jak w przepisie 0,5 łyżeczki soli, za drugim razem soli w ogóle nie dodałam. Nie dodałam miodu, ale dodałam słodzika (Stevia ok 20 tabletek). Za każdym razem wyszło słone ;/ Wam też takie wychodzi?
...
Napisał(a)
Karniak a jakiej fasoli uzywasz? Jak uzywasz czerwonej z puszki, to upewnij sie, ze dobrze ja przeplukujesz. No i ciasto musi przejsc troche, wiec najlepsze jest na drugi dzien, po wyjeciu z lodowki...
Nie wiem co innego moze byc przyczyna, moje wychodzi super.
Robilam tez ciacho z samym slodzikiem i tez wychodzi fajne, nie czuc wiekszej roznicy.
A co do rosniecia, no to ono zbytnio nie rosnie niestety.
Mozna to samo ciasto zrobic w podobny sposob, ale z bialej fasoli i zamiast kako dac sok z cytryny + skorke cytrynowa i aromat. Wychodzi cos podobnego do babki cytrynowej, tez pycha.
Nie wiem co innego moze byc przyczyna, moje wychodzi super.
Robilam tez ciacho z samym slodzikiem i tez wychodzi fajne, nie czuc wiekszej roznicy.
A co do rosniecia, no to ono zbytnio nie rosnie niestety.
Mozna to samo ciasto zrobic w podobny sposob, ale z bialej fasoli i zamiast kako dac sok z cytryny + skorke cytrynowa i aromat. Wychodzi cos podobnego do babki cytrynowej, tez pycha.
...
Napisał(a)
Raz zrobiłam z białej fasoli z puszki i raz z białej fasoli suchej (namoczonej przez noc i ugotowanej następnego dnia). Dwa razy wyszło niesmaczne. Próbowałam jeszcze ciepłe. Może to kwestia słodzika, bo dodałam Stevi w tabletkach, a podobno może zmieniać smak potraw jak się doda za dużo.
...
Napisał(a)
Karniak ja też używam stevi do tego ciasta i wychodzi smaczne :) Tylko, fakt faktem, takie odsyć płaskie i raczej z tego tortu nie zrobię
...
Napisał(a)
Ile dodałaś tego słodzika, masz a tabletkach? mi za to urosło wysokie, pewnie dlatego że ubiłam piane z białek.
...
Napisał(a)
Zrobiłam wczoraj
Wprawdzie trochę zepsułam ciasto- przykleiło mi się do papieru i wyszło gorzkawe- nie wiem czy wina za dużej ilości kakao czy tego że zamiast ekstraktu z wanilii dodałam łyżkę aromatu waniliowego ...
jednak jestem tym ciachem zachwycona
Jest super delikatne, "mokre", rozpływa się w ustach.
Trudno uwierzyć że to z fasoli.
Zrobię napewno ponownie- tym razem bez tego wstrętnego aromatu a jeśli nadal będzie gorzkie zmniejszę nieco ilość kakao.
Wielkie dzięki za ten przepis
Edit:
Popodliczałam składniki w dzienniku potreningu i wyszło mi więcej niż Tobie: jaja 5szt + miód 100g + fasola 240g + oliwa 60g + kakao 60g = 1696kcal, 65B, 93T, 142W
Zmieniony przez - eevciaa w dniu 2012-01-29 14:22:35
Wprawdzie trochę zepsułam ciasto- przykleiło mi się do papieru i wyszło gorzkawe- nie wiem czy wina za dużej ilości kakao czy tego że zamiast ekstraktu z wanilii dodałam łyżkę aromatu waniliowego ...
jednak jestem tym ciachem zachwycona
Jest super delikatne, "mokre", rozpływa się w ustach.
Trudno uwierzyć że to z fasoli.
Zrobię napewno ponownie- tym razem bez tego wstrętnego aromatu a jeśli nadal będzie gorzkie zmniejszę nieco ilość kakao.
Wielkie dzięki za ten przepis
Edit:
Popodliczałam składniki w dzienniku potreningu i wyszło mi więcej niż Tobie: jaja 5szt + miód 100g + fasola 240g + oliwa 60g + kakao 60g = 1696kcal, 65B, 93T, 142W
Zmieniony przez - eevciaa w dniu 2012-01-29 14:22:35
Mój dziennik redukcyjny http://www.sfd.pl/Redukcja_eevcii-t828966-s1.html
Polecane artykuły