SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mokry Murzynek

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11583

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przepis na miniciasto, które idealnie nadaje się do zabrania na uczelnię/do pracy. W rozsądnej ilości nadaje się od czasu do czasu na redukcję.
Podane przeze mnie proporcje można oczywiście zwielokrotnić, przepis jest na porcję, która wystarcza na 1 posiłek.

Potrzebne nam będą:

-blender
-niewielka foremka do ciasta

-1 jajko
-10 g mąki orkiszowej
-30 g orzechów włoskich (na moim zdjęciu zmieszane z migdałami, ale lepsze jest z samymi włoskimi)
-20 ml mleka kokosowego
-10 g kakao gorzkiego
-opcjonalnie słodzik do pieczenia

Nastawiamy piekarnik, by nagrzał się do 170'C w termoobiegu. Wrzucamy wszystko do blendera i miksujemy. Wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 10-15 min. UWAGA: Ciasto musi być upieczone z wierzchu, a w środku powinno być lekko wilgotne. Smakuje genialnie.

Wartości na porcję:

354 kcal, B/T/W: 15/29/9








Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 80 Wiek 41 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2875
Zrobiłam dzisiaj ciasto. Z racji większej blaszki składniki były x2. Mleko 2% zwykłe, migdały zamiast włoskich, mąka (self-raising nie orkiszowa, nie mam takiej w UK), dałam 30gr odżywki vanilia. Ciasto nie wyrosło, trochę gumowate, suche. Mimo wszystko zjadliwe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3043 Napisanych postów 51774 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350086
opcja jako dodatek fajna, ale białka trochę by się przydało.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Można dodać trochę czekoladowego zamiast mąki, ale nie jestem pewna co z tego wyjdzie. Po dodaniu odżywki może mieć konsystencję podeszwy od trampka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2698 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 87340
Dobry przepis ale trzeba by było spróbować z dodatkiem białka ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 816 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 25473
W wersji dla panów - Mokra Murzynka sog MagdaK
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1210 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 19125
już nic, najwyraźniej mam probelmy z czytaniem ze zrozumieniem ...

Zmieniony przez - stash1 w dniu 2011-11-20 13:20:16

"życie idioty to nie bułka z masłem"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 16776 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68796
sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
fajny przepis, wypróbuję z dodatkiem białka czekoladowego Sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3401
Aineko, jak już sprawdzisz, bądź ktokolwiek inny, jak wyszło z białkiem, podzielcie się opiniami i ewentualnie zdjęciami z tego co wyszło. Ja boję się rozsadzić piekarnik :]

Don't waste your time with people you don't like.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 3448 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 31332
zrobiłam dzisiaj, dodałam ok 15-20 g odżywki czekoladowej, wyszły bardzo dobre :) Faktycznie fajne, wilgotne w środku. Ja zrobiłam w formie muffinowej, więc mam podzielone na babeczki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11150 Napisanych postów 51585 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Może być mąka pszenna pełno ziarn. i zwykłę mleko ?
na pewno wyrośnie takie duże ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Podudzia faszerowane ryżem

Następny temat

Szaszyki z kurczaka

forma lato