Pierw obliczyłem zapotrzebowanie kcal
TDEE = BMR + TEA + TEF + NEAT
1.BMR=(9.99x70kg)+(6.25x170cm)-(4.92x17lat)+5 = 1684
2.TEA 4x60minx8+EPOC(4x(7%z1684) =2036
3.2036/7=290
4.(BMR)1648+(TEA)290=1974
5. NEAT 1974+800-NADWYZKA KCAL =2774
6. TEF 2774+(TEF(10%z277=277)=3051
WYNIK =3051
B:165g
WW:471g
T:86g
5:40
1.Płatki owsiane 100g + 200ml mleka 0,5%
2.3 jajka
B:43 ,WW:80 ,T:24
9:35
1.Makaron 100g
2.Serek wiejski 200g
B:22 ,WW:80 ,T:14
12:20
1.Chleb żytni pełno ziarnisty 150g
2.Serek wiejski 200g
B:22 ,WW:80 ,T:18
14-15
1.Ryż biały 60g
2.2 Jajka
B:16 ,WW:50g ,T:10
17.00
1.Ryż brązowy 100g
2.Pierś z kurczaka 100g
B:21 ,WW:80
19.30-20.00
porcja carbo
20.00-20.30
1.Pierś z kurczaka 100g
2.Chleb żytni pełno ziarnisty 100g
B:21 ,WW:50
22.00
1.Twaróg chudy 100g
2.Oliwa z oliwek 10g
B:20 ,T:10
Nie wiem jeszcze jakie warzywa wstawić i w jakich porcjach