wartości odżywcze mierzę na podstawie gramatury produktów przed ulepieniem ciasta, tak?
...
Napisał(a)
Takie pytanie jeszcze, może trochę głupie, ale chcę się upewnić-
wartości odżywcze mierzę na podstawie gramatury produktów przed ulepieniem ciasta, tak?
wartości odżywcze mierzę na podstawie gramatury produktów przed ulepieniem ciasta, tak?
...
Napisał(a)
co zrobic by bulki byly miększe ?
Podsumowanie REDUKCJI ! 10kg w dół !
http://www.sfd.pl/Tyrolex22_/_DZIENNIK__Droga_na_scene-t743913-s5.html#post11
...
Napisał(a)
Też się ziomuś nad tym zastanawiałem ale nic nie wymyśliłem. Chyba taki urok mąki z pełnego przemiału. Bo dodanie innej mąki kłóci się z ideą przepisu.
...
Napisał(a)
Niestety Panowie bez dodatku mąki pszennej nie będą tak miękkie jak sam pszenne. Zawsze możecie spróbować dodać nie wielką ilość mąki pszennej do mąki typu graham i sprawdzić jakie wyjdą. Myślę że stosunek 80:20 wystarczy.
Centrum Edukacji i Żywienia Sportowego Profi MedSport
www.profimedsport.pl
Współpraca: http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/kalisz/wielkopolskie/30/
gg:17200096
...
Napisał(a)
Zrobilem, wyszly kamienie... Wszystko wg przepisu, ale wydaje mi sie, ze chyba za malo wody dalem, bo juz w czasie lepienia ciasto bylo dosc geste. Jakis pomysl?
Zmieniony przez - Experience w dniu 2011-04-13 22:39:40
Zmieniony przez - Experience w dniu 2011-04-13 22:39:40
...
Napisał(a)
Trochę więcej wody i możesz wydłużyć czas wzrostu ciasta przed lepieniem bułek. Ja trzymałem przy gorącym kaloryferze więc drożdże szybko się rozrosły i ciasto napuchło. Możesz próbować skrócić czas pieczenia ale istnieje ryzyko niedopieczenia, co raz mi się zdarzyło.
...
Napisał(a)
Też myślę, że to kwestia wody. Po wymieszaniu składników nastawiłem piekarnik na 50 st. uchyliłem drzwiczki, i ciasto położyłem obok. Po 40 min uformowałem bułki, następnie odczekałem jeszcze z 30 min. i piekłem. Podczas formowania ciasto było gęste, nawet bardzo. Na Twoim filmiku ma zdecydowanie inną konsystencję. No nic, dziś drugie podejście. Później zdam relację :)
...
Napisał(a)
Jeśli bułeczki mają być bardziej puszyste, dodajcie oleju (jak do ciabaty) ;)
Zmieniony przez - sul w dniu 2011-04-14 12:02:13
Zmieniony przez - sul w dniu 2011-04-14 12:02:13
Poprzedni temat
serek waniliowo-twarogowy
Następny temat
[LC] Sałatka z łososia, sera z sosem francuskim
Polecane artykuły