SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

"Bułki z wędliną" do szkoły / pracy / w trasę

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15736

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 104
Takie pytanie jeszcze, może trochę głupie, ale chcę się upewnić-

wartości odżywcze mierzę na podstawie gramatury produktów przed ulepieniem ciasta, tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 713 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28603
tak, zawsze przed obróbką
Tak samo np. mięso - ważysz surowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14495
co zrobic by bulki byly miększe ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Też się ziomuś nad tym zastanawiałem ale nic nie wymyśliłem. Chyba taki urok mąki z pełnego przemiału. Bo dodanie innej mąki kłóci się z ideą przepisu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 294 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 50625
Świetny przepis:) sog
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
M_Marucha Profimedsport
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 748 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2157
Niestety Panowie bez dodatku mąki pszennej nie będą tak miękkie jak sam pszenne. Zawsze możecie spróbować dodać nie wielką ilość mąki pszennej do mąki typu graham i sprawdzić jakie wyjdą. Myślę że stosunek 80:20 wystarczy.

Centrum Edukacji i Żywienia Sportowego Profi MedSport
www.profimedsport.pl
Współpraca: http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/kalisz/wielkopolskie/30/
gg:17200096

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9194
Zrobilem, wyszly kamienie... Wszystko wg przepisu, ale wydaje mi sie, ze chyba za malo wody dalem, bo juz w czasie lepienia ciasto bylo dosc geste. Jakis pomysl?


Zmieniony przez - Experience w dniu 2011-04-13 22:39:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Trochę więcej wody i możesz wydłużyć czas wzrostu ciasta przed lepieniem bułek. Ja trzymałem przy gorącym kaloryferze więc drożdże szybko się rozrosły i ciasto napuchło. Możesz próbować skrócić czas pieczenia ale istnieje ryzyko niedopieczenia, co raz mi się zdarzyło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9194
Też myślę, że to kwestia wody. Po wymieszaniu składników nastawiłem piekarnik na 50 st. uchyliłem drzwiczki, i ciasto położyłem obok. Po 40 min uformowałem bułki, następnie odczekałem jeszcze z 30 min. i piekłem. Podczas formowania ciasto było gęste, nawet bardzo. Na Twoim filmiku ma zdecydowanie inną konsystencję. No nic, dziś drugie podejście. Później zdam relację :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeśli bułeczki mają być bardziej puszyste, dodajcie oleju (jak do ciabaty) ;)


Zmieniony przez - sul w dniu 2011-04-14 12:02:13
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

serek waniliowo-twarogowy

Następny temat

[LC] Sałatka z łososia, sera z sosem francuskim

WHEY premium