Szacuny
24
Napisanych postów
2956
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
80905
Zobacz. Robisz jeden zasadniczy blad. Czesciej i wiecej nie znaczy lepiej, o czym sie juz przekonales (stagnacja). Szczegolnie tak male partie jak ramiona lubia sie mscic, gdy sie je katuje.
Co do planu Mawashiego, moje zdanie jest takie, ze jest on sprawdzony i dziala. Dzieli sie na trzy mikrocykle, kazdy z nich jest przemyslany i zaklada inna objetosc. Jesli o mnie chodzi, nic bym nie zmienial.
Szacuny
0
Napisanych postów
92
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1330
trening mawashiego dzieli sie na te 3 mikrocykle. i są one opisane mniej wiecej tak że pierwszy na wytrzymałość, drugi na mase a trzeci na regeneracje...czy moglbym pojechać poprostu przez 6 tygodni tym drugim mikrocyklem i sprawdzic jak działa? bo zalezy mi tylko na masie. ewentualnie skoro karnet mam do 14 to jeszcze przez te 2 tygodnie dokonczyc ten pierwszy mikrocykl, zrobić tydzien przerwy i wskoczyc na ten drugi i robić te 6 tygodni masówy...?
Szacuny
24
Napisanych postów
2956
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
80905
Tak, stara szkola mowi 1-5 sila, 6-12 masa, 12-15 wytrzymalosc. Ale to nie jest do konca tak. Od tego, czy bedzie szla masa, zalezy glownie Twoja dieta. Jesli masz nadwyzke kaloryczna wszystko bedzie OK i efekty, w postaci przyrostow, zobaczysz juz po pierwszym mikrocyklu.
Szacuny
0
Napisanych postów
92
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1330
no dobra ale szkoda mi tygodnia przerwy skoro mam karnet do 14 kwietnia. To moze poprostu skróce ten 1 mikrocykl do tych 4 tygodni...tydzien przerwy...i drugi mikrocykl na 6 tygodni...albo do tego 14 zrobie sobie 2 tygodnie z superseriami a po przerwie całe 18 tygodni
Szacuny
24
Napisanych postów
2956
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
80905
A kiedy ostatnio robiles przerwe?
Zrob wiec dwa tygodnie tego mikrocyklu i potem tydzien przerwy, jesli nie chcesz tracic karnetu. Ale koniecznie co najmniej tydzien, potrzeba ramiona odzwyczaic od bodzcow treningowych.
Szacuny
0
Napisanych postów
92
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1330
dobra walić ten karnet. moge zrobić teraz ten tydzien przerwy jesli to wskazane. a potem jechać normalnie po 6 tygodni te mikrocykle czy zastosować coś innego? Zalezy mi na naprawde szybkim przyroscie... bo juz mnie w q rwia ten zastoj