...
Napisał(a)
czytalem chyba w mens health ze ludzie pijacy 2 szklanki mleka po treningu mieli po paru tygodniach wiekszy przyrost masy miesniowej niz Ci bez mleka:) jestem ciekawy co wy o tym myslicie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
no wiec co do wypowiedzi to nie o charona mi chodzilo, choc nie raz czytalem takie arty, ale o wypowiedzi damon'a :)
...
Napisał(a)
niepolecasz bo penie myslisz o laktozie ze spowalnia wchlanianie etc albo o tluszczu (a co z chudym mlekiem) a na hamerykanskich i dobrze sie maja Us pakerzy xD a co do MH juz w tamtym roku (niestety artykuly w MH sie powtarzaja) byla mowa o picu mleka p treningu ze zwgledu na lepsa wchlanialnosc i synteze bialka :)
...
Napisał(a)
to niech pije jogurt naturalny z bialkie po treningu :) fajna sprawa :) mleko ciezko strawne / wiele osob nietoleruje ok. (ale jesli toleruje czemu niedodac do diety) ok to moze orzechy tez zamienie na oleje z orzchow bo orzechy sa ciezkostrawne ??
Ostatnio daje bialko + troche kubeczek jogurty z ego robi sie jakby owocowa smietanka i polewam makaronik i posilek mniam :)
PS co my zawaodowcy czy jak ;/
mity. laktoza bee bo "zalewa" -niweluje definicje etc.
kofeina z kreatyna be bo niewchlonie sie
kazeina z twarogu bo niby "tez" zalewa
owoce ograniczenie bo to proste -fruktoa bo zalewa
wszytko niedobre a czy te wasze odzywki/bialka to sa zdrowe wiesz co jest w srodku(patrz wyniki supple)
Zmieniony przez - keycity w dniu 2008-06-06 15:38:09
Ostatnio daje bialko + troche kubeczek jogurty z ego robi sie jakby owocowa smietanka i polewam makaronik i posilek mniam :)
PS co my zawaodowcy czy jak ;/
mity. laktoza bee bo "zalewa" -niweluje definicje etc.
kofeina z kreatyna be bo niewchlonie sie
kazeina z twarogu bo niby "tez" zalewa
owoce ograniczenie bo to proste -fruktoa bo zalewa
wszytko niedobre a czy te wasze odzywki/bialka to sa zdrowe wiesz co jest w srodku(patrz wyniki supple)
Zmieniony przez - keycity w dniu 2008-06-06 15:38:09
...
Napisał(a)
Jak sam tu ktoś napisał mleko zawiera cukier zwany laktozą(galaktoza+glukoza). Laktoa zawarta w mleku pod wpływem ciepła jest częściowo rozkładana (reakcja karmelizacji, reakcja maillarda - nieenzymatyczne brunatnienie żywności) i powstaje disacharyd (dwucukier) laktuloza. Laktuloza nie jest wchłaniania przez organizm ludzki ze względu na brak enzymów rozkładających jej, jednak zaletę ma ze względu na zmniejszenie ilości laktozy w produkcie mlecznym (która 'zalewa') oraz umożliwia rozwój mikroflory bakteryjnej której stan równowagi i tak jest zachwiany ze względu na dużą ilość białka w żywności jaką spożywamy ze względu na wysiłek fizyczny jakim poddajemy naszemu organizmowi. Flora bakteryjna jest bardzo ważna w organizmie człowieka, a duże ilości białka (oraz błonnik) powodują problemy z układem pokarmowym - wzdęcia, biegunki, gazy. Gazy chyba miał/ma każdy z Was, o biegunkach nie raz możemy się nasłuchać na siłowni, zbyt duża ilość białka oraz błonnika (dużo rzadziej) jest powodem tego.
Kolego powyżej:
Kulturystyka jest sportem w który najbardziej interesuje się dziedziną odżywiania jaką jest dietetyka. Laktoza zalewa, sam nie czytałem badań czy artykułów potwierdzających to ale z praktyki ludzi oraz zdaniem Ellisa tak jest.
Fruktoza w nie wielkich ilościach jest ok, ale nie za dużo.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-06 15:54:02
Kolego powyżej:
Kulturystyka jest sportem w który najbardziej interesuje się dziedziną odżywiania jaką jest dietetyka. Laktoza zalewa, sam nie czytałem badań czy artykułów potwierdzających to ale z praktyki ludzi oraz zdaniem Ellisa tak jest.
Fruktoza w nie wielkich ilościach jest ok, ale nie za dużo.
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-06-06 15:54:02
...
Napisał(a)
Dodajac mleko do kawy zaraz po jej zalaniu tez laktoza jest rozkladana czy musi byc gotowane?
Taki proces jest podobnym do tego co wystepuje w produktach fermentowanych (jest czesciowa rozkldana) czy chodzi o to,ze kcal z niej nie sa przyswajalne,bo zamienia sie w cos co nie jest trawione?
Przeczytalam wlasnie,ze galaktoza i glukoza proces karmelizacji maja w 160stopniach,a mleka do tylu stopni sie chyba nie gotuje
Bardzo bym chciala znac odpowiedz
Skalar,pytania niekoniecznie do Ciebie ;)
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-06 16:15:52
Taki proces jest podobnym do tego co wystepuje w produktach fermentowanych (jest czesciowa rozkldana) czy chodzi o to,ze kcal z niej nie sa przyswajalne,bo zamienia sie w cos co nie jest trawione?
Przeczytalam wlasnie,ze galaktoza i glukoza proces karmelizacji maja w 160stopniach,a mleka do tylu stopni sie chyba nie gotuje
Bardzo bym chciala znac odpowiedz
Skalar,pytania niekoniecznie do Ciebie ;)
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-06-06 16:15:52
Polecane artykuły