Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Pomidory odlewamy z zalewy, siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej. Doprawiamy do smaku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy około 5 minut. Jak pomidory puszczą trochę soku - wbijamy jajka. Obowiązkowo przykrywamy patelnię pokrywką. Jajka potrzebują około 3-5 minut. Czekamy aż zetnie się białko. Na koniec dodajemy awokado i wszystko solimy. Szakszukę podajemy ze świeżą bazylią.

Rada - w sezonie zachęcam do korzystania ze świeżych pomidorów - będzie jeszcze smaczniejsza.

Jeśli macie więcej czasu i chcecie wzbogacić swoją szakszukę - zacznijcie od przesmażenia posiekanych warzyw - papryka, cukinia, bakłażan, cebula, i dopiero dodajcie pomidory i całą resztę

Wartość odżywcza:

Cała porcja to 380 kcal.

Białko 29 g, Tłuszcze 31 g, Węglowodany 14 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (2)
TomaszAZ

pysznie :D ja robie w jeszcze krócej :)

2
Mnichu122

Jest mega zakochałem się takie smaczne wyszło trzasnełem koleżance na śniadanko była równie zachwycona pozdrawiamy

1