Szacuny
18
Napisanych postów
1290
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
14100
heyoo , tak więc dłuższy czas mam straszny wstręt do kury ryżu makaronów kasz , ogólnie często jem coś na siłe .... a chcąc nie chcąc pula kcal dziennie to prawie 3700 wiec nw co poradzic z tym zeby tyle dostarczyc jak nie moge patrzec juz na te produkty , i ogólnie słabo z apetytem . Jakies pomysły ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9162
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
Naście lat temu rownież jadłem ryz z kurczakiem i były takie chwile ze jak spojrzałem na talerz momentalnie traciłem apetyt . Moja rada daj sobie spokój z tym jałowym posiłkiem i zacznij urozmaicac a napewno apetyt wróci .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Najlepiej jakbyś wkleił kilka dni swojej diety. Wtedy zobaczymy, jak wyglądało w niej urozmaicenie. Prawdopodobnie jadasz ciągle to samo i niezbyt dobrze smakowo. Każdy by miał dość po jakimś czasie.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Nie ulega wątpliwości, że brak apetytu jest skutkiem monotonni w diecie. Aspekt psychologiczny jest również istotny, jak nie najważniejszy.
Dieta ma smakować, nie powodować problemów trawiennych, ospałości i głodu. Posiłki urozmaicone, bogate odżywczo sprawią, że z łatwością można pokryć zapotrzebowanie na kalorię.