WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

"domowe" kra-alkalyn:)

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9353

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 39 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1658
Zakładam ten temat w odpowiedzi na https://www.sfd.pl/temat264775/ . Czy ktoś z was brał takie buforowane mono domowymi sposobami? A jeśli tak to jakich związków używacie by otrzymać roztwór zasadowy?
Na stronce z patentem jest kilka przepisów, ale są tam środki rzadko dostępne jak np magnesium glycerol phosphate. A soda ash to, z tego co znalazłem, nie zwykła soda oczyszczona(wodorowęglan) tylko węglan sodu, który jest używany raczej w przemyśle. Soda oczyszczona daje roztwór o małych właściwościach alkalicznych.
Próbował ktoś mimo wszystko? Albo ma zamiar i pomysł?

Zmieniony przez - Saddi w dniu 2006-05-12 13:52:37
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1669 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 40418
no ale przecież to samo jest w orginalnym KA, przynajmniej tak jest w patencie... nei zdziwiłbym sie jakby sie dało w łatwy sposób zrobić KA, bo przecież byłą już nie jedna afera, z ostrowią, ze ZMA etc... no ale sam już nie wiem co o tym myśleć...

edit: biniu to chyba rzadko coś wprost mówi

Zmieniony przez - playand1 w dniu 2006-08-08 12:21:39

NIE DAWAĆ MI SOGÓW !!

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 267 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 10328
Watpie zeby ktos tego probowal bo temat jest swiezy.
A tak wogole to czuje afere, czy to znaczy ze jesli kupilem KA to przeplacilem?

Miami Vice!

...
Napisał(a)
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3055 Napisanych postów 51891 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 351324
nie ma sensu sie bawic w takie rzeczy, KA jest na tyle tani, że nie ma co kombinować

DIETETYK i TRENER ONLINE.Indywidualne konsultacje.
KONTAKT:https://healthandfitness.pl/

...
Napisał(a)
Początkujący
Może Ty w innym kraju mieszkasz, ale jak dla mnie to wcale to nie jest tanio i jak sie da taniej to warto kombinować, bo jest jednak znacznie droższe od samego mono.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52096 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
ja bym sie jednak bal zrobic to o czym mowisz jestem pewien ze ty tego nei przetestowales a jezeli tak to jakie efekty porownywalne do kre-alkalynu ??
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3272 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 38457
57zl za 120kapsow

co?

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 13181 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 86307
Panie daj pan spokój

trening -> ból -> rozwój

...
Napisał(a)
Początkujący
To jakby nie patrzeć ze 2x wiecej niż za mono. Fakt, nie przetestowałem, ale dziś przed treningiem spróbuje, bo jestem na cyklu mono. Nie porównam do kre-alkalyn, bo nigdy nie brałem. Ale raczej nie ma sie czego bać, chyba że myślicie że po sodzie coś bedzie nie tak z żołądkiem? Wątpie. Wieczorem napisze jak było Sorry, ale dla mnie cena bardzo sie liczy
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 26 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 22090
Z tego co się orientuję to nie da się otrzymać z sody oczyszczonej roztworu, o tak wysokim ph. To jest sól, a sole mają raczej obojętne ph, tak w granicach 7. Zeby uzyskać ph w granicach 12, trzeba by było sporządzić roztwór jednomolowy wodorotlenku sodowego, czyli rozpuścić 40g NAOH w litrze, ale to będzie z kolei roztwór żrący!
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 313 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 4353
Patent mówi o pH od7 do 14. Kreatyna mono ma 7, więc wystarczy nanwet najmniejszy dodatek sody lub czegoś "niekwasnego' i juz mamy "patent". WSZYSTKIE prod. spożywcze dzielą się na kwśne, obojetne i zasadowe- wystarczy dodać cokolwiek z tych ostatnich.
...
Napisał(a)
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 733 Napisanych postów 31016 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 94344
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozpisek brania cell pumpa + mono ?

Następny temat

Efekty po Kre-Alkalyn

electro
Polecane artykuły