SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

"Problem" z Bicepsem

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2463

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 192 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 892
Witam,od ostatnich treningow zauwarzylem ze moj biceps rozszerza sie na boki a "pileczka" maleje:/ Co mam z tym zrobic?jakie cwiczenia dodac-odjac??teraz robie cw na bic takie
-Uginanie sztangi 12-10-8-6
-Uginanie sztangi nadchwyt 12-10-8-6
-uginanie ramion na maczynie"niewiem jak sie nazywa ale na niej sie robi min. rozpietki,to sa chocby 2linki wyciagu gornego ktore stoja w odleglosci okolo 2m obok siebie"
-mlotkowe uginanie ramion 12-10-8-6

Waga: 69

Wzrost: 181

Cel treningowy: masa

Staż treningowy na słowni: okolo pol roku -2mies przerwy teraz znowu od 13.10.08

Uprawiane inne sporty: -

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt siłownia

Dieta: jem:)

Przeciwskaznania medyczne: nie

Zażywane suplementy: nie

Co Cie nie zabije to wzmocni !

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 9858 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 59190
ferenc

Wszedłeś chociaż w ten link co ci podałem? czytałeś? jeśli nie to nie mamy o czym mówić, tam masz potwierdzone moje słowa, przez jednego ze starych expertów od treningu, oraz wiele cennego info.To są fakty, tutaj nie ma nawet o czym dyskutowac poniewaz to sa sprawy jasne, bez podzielnosci zdan, ktos tego nie przyjmuje do wiadomosci, jego sprawa, tyle ze jest w bledzie.

Najlepiej zademonstrować to na klatce. Masz gorszy środek - robisz ćw. tak aby więcej działały na wewnętrzną strone kltki. Oczywiście, nifgdy nie bedzie taka jak u kogoś kto ma genetycznie dobre warunki.

i? po prostu rozbudowujesz całą klatke równomiernie, i tyle, wiec co to ma do zmiany ksztaltu mięśni?Co do drugiej czesci, wytrwalosc, ciezka praca i da sie zrobic wszystko, ale nie zmienisz genetyki.

Co do Kulturystów to trening ma znaczenie, wieksze niż ci sie wydaje

PAIN IS MOMENTARY, GLORY IS FOREVER...
Klik -->
http://www.pajacyk.pl 

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52123 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
i jeszcze powiedz, że te ćwiczenia robisz na jednym treningu...
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 192 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 892
tak,ale nichodzi o to ze nierosnie bo zaduzo cwiczen,on rosnie ale na boki a pieczka stoju w miscu albo malej,bo jakby to na cm.liczyc to rosnie ale na pileczce tego niewidac

Co Cie nie zabije to wzmocni !

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11184 Napisanych postów 52123 Wiek 33 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
więc tak:
po pierwsze: biceps mała grupa, czyli wykonujemy ok 9 serii
po drugie: nie wiem jakie Ty te serie robisz, ze masz siłe robic ich 16
po trzecie: z Twoim stażem powinienes ćwiczyć fbw (bo mniemam ze ćwiczysz split)
po czwarte: co to piłeczka i ze rosnie na boki? piłeczka domyslam się, że chodzi o głowę krótka bicepsa
po piate: na głowę krótka uginanie przedramion ze sztanga w wąskim chwycie (węższym niż szerokość barków)
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1625 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29127
Wg. mnie za duzo serii i cwiczen, spokojjnie wystarcza 3 serie po 3 cwiczenia.

A zeby biceps robil sie kulisty to zastosuj modlitewnik albo uginanie z hantlemw oparciu o kolano.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2935 Wiek 98 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 14118
Zgadzam sie z przedmowcami nie dopracowales lekcji do konca. Powrót na forum i szukaj informacji dotyczacych treningu bicepsa. Moze jeszcze nieprawidlowa technika. JAk technika zla to chocbys trenowal ciezarem 200 to i tak dupa z tego bedzie.

zrob uginanie sztangi, potem daj, uginanie sztangielek z supinacja nadgarstka i mlotki mozesz wladowac(badz zamiast ostatniego proponuje modlitewnik)

pzdr.

Zmieniony przez - zaskron w dniu 2008-11-24 13:18:32

Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 86 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 620
Jak chesz mieć piłeczkę czyli kuleczke :) to wrzuć diete i trening rzezba i ćwicz na bicepsy metode np "21" słyszałeś o takiej metodzie, jeśli nie to wpisz sobie w youtube Ronne Coleman to ćwiczył rzeźbie naprawdę , następne to modlitewnik też dobra sprawa , albo uginanie ręki w oporze o udo.
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 9858 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 59190
Jak juz wiadmo(kto zorientowany ten wie) będę tępił głupote której tutaj pelno, więc:

adis93meks

Witam,od ostatnich treningow zauwarzylem ze moj biceps rozszerza sie na boki a "pileczka" maleje:/

Nie wiem co ty masz za jakies pileczki w bicepsie, pisz po ludzku po polsku, co do pytania co dodac co wywalic to wywal polowe i plan na bica masz ok dopiero. Mlotki i uginanie stojac i tyle, to do treningu plecow.

sebalzk

po pierwsze: biceps mała grupa, czyli wykonujemy ok 9 serii
Nie ma to żadnej twardej reguły, może wykonywać nawet 4serie i będzie rósł ,może i wykonywać 10seri i będzie tak samo, tylko trzeba mieć troche oleju w głowie.

po trzecie: z Twoim stażem powinienes ćwiczyć fbw (bo mniemam ze ćwiczysz split)

a kto powiedział że przy niskim stażu nie może ćwiczyć splitem? co to za zasada? uzasadnij to, bo z tego wynikaja tylko głupoty takie jak że plany typu full body są treningami dla początkujących.

smuk

A zeby biceps robil sie kulisty to zastosuj modlitewnik albo uginanie z hantlemw oparciu o kolano.

takie rzeczy juz dawo siedzą miedzy bajkami i mitami ze starej ery.
Długość, kształt,wysokośc to są sprawy genetyczne na które nie masz żadnego wpływu, żadnym ćwiczeniem ie zmienisz tego co ukształtowała genetyka.

Kilogram

Jak chesz mieć piłeczkę czyli kuleczke :) to wrzuć diete i trening rzezba i ćwicz na bicepsy metode np "21" słyszałeś o takiej metodzie, jeśli nie to wpisz sobie w youtube Ronne Coleman to ćwiczył rzeźbie naprawdę

czy on jest Ronnie? wiesz co to rzeźba w ogóle? udzielaj rad adekwatnych co do stażu i wieku autora.

Klik -->

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2935 Wiek 98 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 14118
Wow pojechales po wszystkich- rzeczywiscie ich komentarze rzucaja sie w oczy.
pzdr.

Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas

...
Napisał(a)
Znawca
Nie to że pojechałem bo nie to było celem, tylko myśleć co się pisze, jak się nie jest do końca czegoś pewnym lepiej nie pisać i nie wprowadzać w błąd.

Klik -->

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1643 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25594
Bery

Długość, kształt,wysokośc to są sprawy genetyczne na które nie masz żadnego wpływu, żadnym ćwiczeniem ie zmienisz tego co ukształtowała genetyka.

A ja dalej będę się kłócił(tak jak kiedyś w arcie), że genetyka to tylko ograniczenia. Nie chce mi się pisać tego samego - pewnie wiesz o co chodzi.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bieganie i masa

Następny temat

Pomocy :)

electro
Polecane artykuły