WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wybór celu treningowego

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 745

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 210
Cześć. Na początku września 2025 zacząłem redukcję, zredukowałem z 80kg na 62kg do końca stycznia 2026, czyli przez pięć miesięcy 18kg, trening i cardio w domowych warunkach. Zaczynałem z kcal 2500 a kończyłem na 1800, aktualnie jestem w okolicach zera 2400kcal-2500kcal, waga stoi w miejscu i ważę około 63kg. Z Pasa zgubiłem około 20cm, nie wiem czy został jeszcze tłuszcz, czy skóra. Moja największa waga wynosiła 103kg parę lat temu. Zostać trochę na zerze i zredukować resztę czy mogę wchodzić już na masę? Nie mam zdjęć z początku redukcji, wrzucam aktualne. Wzrost 173cm.

Zmieniony przez - Prym44s w dniu 2026-02-17 21:52:29
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9358 Napisanych postów 83950 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709565
Masuj kolego

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35330 Napisanych postów 27092 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286851
Tu już nie ma co redukować
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 200 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4733
Jaką resztę? Chyba ze z nóg jeszcze chcesz zredukować, aż przetaną cień rzucać
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6428 Napisanych postów 79136 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773836
Poziom tkanki tłuszczowej jest wystarczająco nisko aby budować dobrej jakości mięśnie. Prawdopodobnie zostało trochę skóry na brzuchu, plus słabo rozbudowane mięśnie brzucha i daje do efekt niezbyt uwidocznionych tych mięśni. Myślę, że wraz z tym, jak zbudujesz trochę mięśni i z kolejnymi cyklami treningowymi będziesz mógł poprawić te proporcje i będzie zdecydowanie bardziej estetycznie. W tej chwili nie ma już sesnu schodzić niżej.

https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Dzięki za odpowiedzi, biorę się do pracy.
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6428 Napisanych postów 79136 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773836
Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, to śmiało pisz. Podstawą kształtowania sylwetki jest dobrze dobrana dieta i plan treningowy. Warto jest wrzucić je do analizy, wraz z dokładnie wypełnioną ankietą działu.

...
Napisał(a)
Początkujący
Jeszcze mam pytanie w kwestii treningu. Trenuje w domu, nie mam możliwości narazie na siłownie chodzić, małe dziecko. Trenuje FBW 3x w tygodniu. Posiadam szangę, dwa hantle, 40kg obciążenia, pas do podpięcia obciążenia, poręcze do dipów, drążek. Wszystko robione do upadku.
Trening:
-Przysiad Bułgarski 4s
-Podciąganie Podchwyt 4s
-Dipy 4s
-Wznosy Bokiem 4s
-RDL 4s
-AB Wheel 4s

Czy taki trening może być jeśli będę w nim progresował? Nie jest przeładowany, za słaby?

Zmieniony przez - Prym44s w dniu 2026-02-27 16:57:50
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 3578 Napisanych postów 2133 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18334
Według mnie powinieneś wejść na troszke bardziej zaawansowane trening, podstawy juz masz za sobą:)
...
Napisał(a)
Ekspert
Ciężko tutaj będzie o jakikolwiek progres. Może ewentualnie w podciąganiu na drążku, czy pompkach na poręczach. Sugeruję jednak rozbudować plan treningowy.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Brak apetytu - porady

electro
Polecane artykuły