Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
223
Witam, chodzę na siłownię drugi miesiąc. Mój wzrost to 179cm przy wadze 85kg. Początkowo jako cel ustanowilem mase mięśniową, ułożyłem dietę przestałem jeść na mieście, zaczalem pić samą wodę. Wczoraj tak sobie przemyślałem czy wogole warto jest najpierw robić masę skoro mam sporo tluszczu(na analizie składu ciała wyszło 16proc tluszczu) i tutaj kieruję do was pytanie czy warto kontynuować mase? Czy uciąć trochę kalorii i spalić parę kilo tłuszczu?
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
223
Rozumiem. Tutaj mam jeszcze jedno pytanie. Pracuje na dwie, czasem na trzy zmiany i dieta wyliczona co do grama jest u mnie mało możliwa, czasem jem śniadanie o 5 rano a w następnym tygodniu o 9 i po nim lecę na siłkę. Czy samo ograniczenie wegli i włączenie większej ilości warzyw plus bieganie po właściwym treningu silowym wystarczy? Dodam że stosuje zarys diety bogatej w białko.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51922
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hej.
Na Twoje pytanie nie da się odpowiedzieć - wstaw rzut planowanej diety i wtedy będzie można cośkolwiek napisać.
Mając ogólne wyobrażenie, ile czego powinno być, możesz później próbować redukować się na oko...
Pozdrawiam.