WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Brak apetytu - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 485

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 49 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1300
Witam
1.5 roku temu wrocilem po 5 letniej przerwie do treningow,dieta dopieta na guzik nawet przesadzona bo jadlem po 300g bialka dziennie przez okrągły rok w większości z miesa i jaj,tysiące włożone w odzywki,zrobilem 30kg ładnej masy,po roku czasu zacząłem tracić apetyt jadlem coraz mniej i mniej az moze jem teraz polowe tego co wczesniej a mimo ze jestem duzo wieksz,wcześniej 2 3 torebki ryzu i 0.5kg miesa i więcej nie bylo problemem po treningu teraz zjem 1.5 ryzu i 2 3 kotlety i zaraz mnie mdli,od grudnia nie trzymam praktycznie wogole diety bo nie jestem w stanie patrzeć juz na te gory zarcia, jem na oko ile mam ochotę przez co juz widze powazne zmiany w sylwetce i spadki sil a apetyt dalej zerowy wogole nie wrocil a jestem endo i nigdy nie miałem problemu z jedzeniem nawet dużych ilosci...Macie jakieś porady jak odzyskać apetyt?Jakies suplementy czy cos innego?Od połowy roku ratowałem się koktajlami z owsianki odzywki twarogu i bananów ale co z tego skoro normalnego jedzenie nie daje rady wcisnąć...Utrzymanie masy okazało się chyba wiekszym problemem niż jej zbudowanie,zastanawiam się czy nie zakwasilem organizmu bo ciągle mnie mdli,podbija często mam też bardzo długie czkawki...

Zmieniony przez - Green1 w dniu 2026-02-24 03:55:18
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35330 Napisanych postów 27092 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286851
Pokaż zdjęcia. piszesz że zrobiłes 30 kg masy w 1.5 rok . - to raczej mało realne
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6428 Napisanych postów 79136 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773836
Sugeruję po prostu zastosować się do prawidłowych zaleceń żywieniowych w kierunku kształtowania sylwetki, a nie spożywać jak najwięcej białka. Takie odżywianie nie ma specjalnego sensu i skoczyć się może w najlepszym przypadku, tak jak u Ciebie. 2 gramy białka na kilogram masy ciała, około 1 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Poza tym, należy opierać dietę o smakowite przepisy, a nie jałowe mięso/rybę z kaszą/ryżem. Zdecydowanie tutaj leży problem.

https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9358 Napisanych postów 83950 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709565
Urozmaicaj jadłospis .

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Gazy - produkty bezpieczne

electro
Polecane artykuły