Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
267
Cześć!
Potrzebuję wsparcia w doborze spalaczy, nigdy wcześniej ich nie brałam, a po miesiącu diety i ćwiczeń (2xbasen+1-2xchodakowska w tyg) waga się przestała zmieniać (a w ogóle w miesiąc zeszło może 3 kg) a najgorszy problem mam z brzuszkiem, którego nic nie rusza i nigdy nie ruszyło. Pomyślałam więc, że to czas na wprowadzenie dodatkowych elementów. Nie mam problemów z nadciśnieniem, ale wolałabym raczej coś łagodniejszego na początek, ale coś co działa, bo naprawdę tracę już motywację. HELP!
przykladowy jadlospis:
9:00 - omlet z 2 jajek, maslo
13:00 - wolowina 150g, salatka z awokado, pietruszki, pomidorow, bobu, oliwa z oliwek
17:00- kilka orzechow bazylijskich, 2 jajka sadzone, szczypiorek, maslo, 100g szparagow.
+duzo kawy i zielonej herbaty
suplementy - zadnych
wzrost: 172, waga 68
CZAS REDUKCJI(do tej pory i planowany termin zakończenia): 1 miesiac, planowane zakonczenie - sierpien/wrzesien.
SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): 28%
POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 19%
ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): Keto, 1500 kcal
STAN ZDROWIA(choroby, problemy z ciśnieniem, leki etc.): zadnych chorob ani problemow zdrowotnych, wy
WRAŻLIWOŚĆ NA KAWĘ/NAPOJE ENERGETYCZNE?: nie, pije duzo kawy
STOSOWANE WCZEŚNIEJ PREPARATY: nie
BUDŻET: wazne zeby zadzialalo
zastanawiam sie nad Cannibal Claw + liporedux (na brzuch)?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Niestety błędy dietetyczne i treningowe są najczęstszym powodem do tego, dlaczego nie mamy efektów w kształtowaniu sylwetki, a co gorsza, w przypadku kobiet i znacznych błędów w tym kierunku, mogą doprowadzić nawet do nieodwracalnych zmian zdrowotnych. Z tego też względu zdecydowanie warto dokształcać się w tym kierunku, bazując na rzetelnej wiedzy lub dać się w ręce specjalisty dietetyka.
W Twoim przypadku występują wszystkie możliwe błędy, takie jak:
- głodowa ilość kcal,
- brak treningu siłowego,
- dieta ketogeniczna dla kobiety,
- opieranie się na masie ciała, jako wyznaczniku efektów.
Przede wszystkim powinnaś wyliczyć w prawidłowy sposób swoje zapotrzebowanie kaloryczne, które nie może wynosić tyle, co wartość BMR. Wzór do jego wyliczenia znajdziesz tutaj: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Zapewne będzie to wartość około 2200 kcal, więc od niej należy odjąć 300 kcal i redukcję zacząć z około 1900 kcal. Makroskładniki w ilości około 1,6 g białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta pochodząca z węglowodanów.
Szacuny
26
Napisanych postów
137
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
9574
Przy tak wysokim BF skup się na diecie i odpowiednio dobranych ćwiczeniach a waga poleci sama szybciutko. Co do wynalazków typu "spalacze na brzuch" byłbym tutaj powsciągliwy.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
267
dziękuję wszystkim za odpowiedzi i radę dieta+ćwiczenia. problem jest tylko taki, że ja ,,dietę,, przerabiam od wielu wielu lat, wlasciwie od kad pamietam mam problem z brzuchem i jeszcze nic na niego nie zadzialalo, nawet zrzucenie 8-10 kg. moj organizm jest mega zdemotywowany, mam teraz bardzo bardzo slaba przemiane materii. napisalam, ze diete mam od miesiaca - ale wlasicwie chodzi mi tutaj o to ze bardzo rygorystycznie trzymam sie keto wlasnie od tego czasu, ale juz od roku, dwoch wykluczylam ze swojej diety pieczywo, makarony slodycze itp, takze to nie jest tak, ze szukam cudownego srodka, ktory mi pomoze, bardziej cczegos co popchnie moj organizm do dzialania i tez mnie zmotywuje, bo szczerze mowiac jestem na granicy depresji przez to, zwlaszcza teraz w lato.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
267
serio - piszę tutaj, bo wlasnie skonczyly mi sie pomysly oraz motywacja co mozna zrobic. i naprawde nie licze na jakies cudowne specyfiki, takze jesli ktos moze mi cos doradzic, cos motywujacego organizm też poza cwiczeniami i dieta to będę mega wdzięczna.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Dietę ma każdy - przez całe życie. Problem w tym, że większość ludzi złą. Widać to również u Ciebie, co utwierdziłaś pierwszym postem. 1500kcal i dieta ketogeniczna to bardzo złe rozwiązanie. Głodówką narobisz sobie tylko problemów. Jeżeli odżywiasz się tak już wiele lat, to może być za późno żeby odratować gospodarkę hormonalną.
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Nieprzemyślana dieta ketogeniczna może doprowadzić do wielu problemów. Masz w diecie głęboki niedobór poszczególnych składników odżywczych, w dłuższej perspektywie czasu odbije się to na zdrowiu. Tego typu praktyki żywieniowe przyczyniają się m.in. do zaburzeń w składzie mikroflory jelitowej. Nic dziwnego, że nie masz motywacji, bardzo możliwe, że poziom dopaminy spadł. Zbyt duży nacisk na odchudzanie, długi deficyt kaloryczny, mało kalorii, za dużo aktywności fizycznej.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-06-21 16:48:18
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Mnie ta dieta nie wyglada na keto, tylko na głodówkę z lekka fobia węglowodanowa. A co do brzucha stawiam teze, ze to falda kortyzolowa, zwiazana z nieprawidliwym treningiem i dieta od lat.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.