SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Uginanie ramion w podporze przodem na ławeczce gimnastycznej

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4890

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 213
Cześć wszystkim! Nie chciałam pisać w tematach a propos pompek, gdyż ostatnie posty mają stare daty. Sprawa jest taka: od dwóch miesięcy robię ,,męskie" pompki. Zaczynałam od 1, teraz robię ok. 15. Za parę miesięcy będe podchodzić do testu, w którym należy wykonywać uginanie ramion w podporze przodem na ławeczce gimnastycznej ( ręce oparte na ławce, stopy na podłożu). Okazuje się jednak że takich ugięć jestem w stanie zrobić max.7. Wnioskuję, że przy tym ćwiczeniu pracuje inna część mięśnia piersiowego, i teraz pytanie- jaka?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 9831 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34282
Jest to duzo latwiejsza forma pompek. Z tego powodu [chwalic czy ganic, odpowiedz sobie sama] zostala wybrana jako test dla kobiet. Kat ataku jest blizszy najsilniejszemu [pozycji pionowej] co przeklada sie na wieksza sile.

Problem polega na tym ze musisz sie nauczyc nowego ruchu - zaadaptowac sie do nowego cwiczenia. Trzy- cztery treningi, nowa motoryka wejdzie w krew i osiagniesz duzo lepsze rezultaty niz w wersji klasycznej.

WIEDZMA JEST MOJA %)
Znizka 30% na sprzet Kelton:
http://www.sfd.pl/Pozegnalna_Znizka_30%_na_sprzet_Kelton_od_Pumy.-t624346.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 213
Wielkie dzięki za pomoc :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening tylko na drążku.