Cześć wszystkim! Nie chciałam pisać w tematach a propos pompek, gdyż ostatnie posty mają stare daty. Sprawa jest taka: od dwóch miesięcy robię ,,męskie" pompki. Zaczynałam od 1, teraz robię ok. 15. Za parę miesięcy będe podchodzić do testu, w którym należy wykonywać uginanie ramion w podporze przodem na ławeczce gimnastycznej ( ręce oparte na ławce, stopy na podłożu). Okazuje się jednak że takich ugięć jestem w stanie zrobić max.7. Wnioskuję, że przy tym ćwiczeniu pracuje inna część mięśnia piersiowego, i teraz pytanie- jaka?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- unoszenie ramion w przód leżąc przodem na skosie jak?
- UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI W SIADZIE NA ŁAWCE SKOŚNEJ(Z SUPINACJĄ NADGARSTKA):
- Biceps - uginanie ramion na lawce skosnej
- Uginanie ramion ze sztangą na biceps - gryf prosty
- Uginanie ramion, ćwiczenie "21"
- ĆWICZENIE TYGODNIA - UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ PODCHWYTEM STOJĄC
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jest to duzo latwiejsza forma pompek. Z tego powodu [chwalic czy ganic, odpowiedz sobie sama] zostala wybrana jako test dla kobiet. Kat ataku jest blizszy najsilniejszemu [pozycji pionowej] co przeklada sie na wieksza sile.
Problem polega na tym ze musisz sie nauczyc nowego ruchu - zaadaptowac sie do nowego cwiczenia. Trzy- cztery treningi, nowa motoryka wejdzie w krew i osiagniesz duzo lepsze rezultaty niz w wersji klasycznej.
Problem polega na tym ze musisz sie nauczyc nowego ruchu - zaadaptowac sie do nowego cwiczenia. Trzy- cztery treningi, nowa motoryka wejdzie w krew i osiagniesz duzo lepsze rezultaty niz w wersji klasycznej.
WIEDZMA JEST MOJA %)
Znizka 30% na sprzet Kelton:
http://www.sfd.pl/Pozegnalna_Znizka_30%_na_sprzet_Kelton_od_Pumy.-t624346.html
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!