Szacuny
1
Napisanych postów
217
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3276
Witam! :)
Slyszalem, ze podczas treningu nog uwalnia sie 20% hormonow, co dalej przyczynia sie do lepszego rozwoju masy miesniowej reszty ciala.
Zastanawiam sie, czy nogi robic wraz z ta partia ciala, na ktorej mi najbardziej zalezy (bicepsy), bo skoro trening nog uwalnia te hormony, to przydadza sie one w treningu ramion...
Dobrze kombinuje? :D
Szacuny
23
Napisanych postów
2935
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
14118
Także tak sądzę ale wzorować się na czyimś treningu i w ogóle to jest trochę niepoprawne. Oni nie rozumieją że ćwiczenia im proponowane mogą wcale na nich nie wpłynąć tak jak sobie tego życzą zakładając że robią wszystko poprawnie technicznie i nie opuszczają miski. Każdy trening należy dopasować do siebie, modyfikując ćwiczenia itp. itd. No ale wiadomo że pytania będą się pojawiać zawsze--- dla tego mamy co robić
pozdrawiam
Zmieniony przez - zaskron w dniu 2009-04-30 07:45:20
Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas
Szacuny
2
Napisanych postów
798
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5588
dobry trening nóg pochłania tyle energi że raczej nie robi sie go z partią priorytetową ani z inną dużą. Mogło by to doprowadzić do efektów dokładnie odwrotnych niż zamierzone.
Szacuny
205
Napisanych postów
11365
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
86844
dobry trening nóg pochłania tyle energi że raczej nie robi sie go z partią priorytetową ani z inną dużą. Mogło by to doprowadzić do efektów dokładnie odwrotnych niż zamierzone
Tak, tak - ciekawe więc jakim cudem robię zawsze przysiady z wyciskaniem, poręczami i mam jeszcze siłę na łapy, wiosłowania, podciąganie itd.
I ciekawe jakim cudem 3-boiści robią MC z przysiadami na sesji.
Przesądy i mity treningowe, panowie. Tyle.
emaks03 - dobrze kombinujesz. Dlatego porób coś nowocześniejszego niż nieefektywny z punktu widzenia metodyki treningu split.
Szacuny
2
Napisanych postów
798
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5588
Knife ale trening nóg jest różny, jedne zrobi 2 ćwiczenia a inny 5/6. Wiadomo że ta moc na treningu zależy od wielu czynników, od warunków indywidualnych też. Ja np. po przysiadach czy MC nie mogę sie podciągnąć na dróżku - u mnie zero siły w plackach. A trójboiści to wiadomo - maks siła ma być i treningi mają raczej dobrze dopracowane. Może to i przesądy że nie powinno sie nóg łączyć z innymi partiami, może nie kwestia indywidualna.
Szacuny
2
Napisanych postów
798
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5588
ja aktualnie nogi robie same i jest to 10ciężkich serii + 10lekkich i na noge nie nażekam. A przysiady robiłem 4x16 i wiem co to znaczy być wypompowanym po przysiadach a i podnoszenie ciężarów trenowałem to pewne doświadczenia mam co do robienia nóg+ inne partie.