Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
Witam
Od 1 Września zaczełem trenować Judo i daje rade już miałem zdawke na 6 KYU, chodze na siłke od listopada. Treningi mam dwa razy w tygodiu (dla początkujących), chociaż mam możliwość uczęszczania cztery razy w tygodniu ale ze względu na siłownie to chodze tylko dwa. Nie byłem ostatni miesiąc na treningu ze względu na chorobe i chce powrócić do formy, która była już dobra. I tu się pojawia moje pytanie:
Czy mógłby ktoś ułożyć dla mnie dobry trening który pomoże mi w treningach na macie?
Aha treningi mam we wtorek i czwartek a na siłownie chodze w pon. wtorek i piątek, może mam zmienić to napiszcie bardzo ważne jest to dla mnie.
Szacuny
8
Napisanych postów
1731
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8943
W mnie lepiej chodzic 4x na treningi judo i odpuscic sobie silownie, szczegolnie jak jestes poczatkujacy. W klubie, przy takiej intensuwnoscizajec, powinni ci zapewnie odpowiednie trening silowy. DLa poczatkujacego cwiczenia z wlasna masa ciala sa najlepsze.
A po chorobie powinienes jechac powoli stopniowo sie rozkrecajac, przez 2 tyg, a nie dodawac sobie obciazen.
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Dokładnie jak Grimper pisze Po chorobie musisz stopniowo wracać do formy,a nie od razu na full. Już lepiej po chorobie odpuść siłownię, a zacznij częściej chodzić na judo,to też trochę inaczej wpłynie na powrót do formy.
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
A co myślicie o biegu, czy warto by było biegać tak rano i wieczorem? Albo raz dziennie, ale dobrze mówicie chyba wróce narazie na treningi a na siłownie pójde już w marcu może w połowie lutego:)
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Możesz biegać,nie powinno Ci to zaszkodzić. NIe wiem,na jakim poziomie wytrenowania jesteś i ile masz lat,ale możesz sprobować biegać ciągle po pół godziny. Raz dziennie w zupełności wystarczy.
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
Mam 17 lat a na jakim poziomie wytrenowania jestem to nie wiem sam tego nie moge ocenic:) Aha a jak pojde na silke to gdy bede biegal to nie bedzie sie to jakos krzyzowac w złym kierunku:/?
Szacuny
8
Napisanych postów
1731
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8943
Wiesz, to sa przeciwstawne wysilki. Zobacz jak wygladaja biegacze a jak kulturysci.
W wieku 17 lat raczej bym olal silke. Szczegolnie pod judo. Moze jakis trening obwodowy, ale to pewnie nie wskazane po 6 miesiacach treningu. Naucz sie cos najpierw na judo (6 kyu to za co daja? za skladanie gi, czy trzeba cos umiec na serio?), a dopiero potem mozna do tego dobrac jakis trening dodatkowy. Niekoniecznie na silowni.
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34
Nie na 6KYU tylko trzeba umieć podstawowe trzymania teoria i takie pierdoły ale my już się uczymy dosyć sporo czasu róznych rzutów, mozna powiedziec od poczatku. Jeśli chodzi o siłke to myśle, że wróce może w pozniejszym czasie narazie jednak zajme sie cwiczeniami na kondycje i sile pocwicze na treningach.
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Grimper,na 6 kyu trzeba umieć pady,składanie judogi, teorię (twórca i założenia judo), czasami jeszcze się daje jakieś trzymania na biały pas. Możesz spróbować,tak,jak powiedziałam,pobiegać sobie biegi ciągłe,półgodzinne.