Wiek 21 lat
Waga 60 kg
Wzrost 177 cm
Cel do osiągnięcia (Masa, Rzeźba)
Staż Parę miesięcy pompki, przysiady, podciągnięcia.
Przedstawię swój plan treningu domatora:
1.Pompki płasko(dowolna z podanych wersji)-4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.
2.Pompki głową w dół(nogi na podwyższeniu-rys.5)-4-5 serii x do zmęczenia- ze zmiennym rozstawem dłoni.
3.Pompki na taborecie(F)-3-4 serie x do zmęczenia
4.Pompki na trzech krzesłach-4-5 serii
5.Pompki z przyklaskiem dłoni-4 serie
6.Pompki z obciążeniem-5 serii
7.Pompki na krzesłach-4 serie
8.Pompki boczne-3 serie
9.Pompki przy ścianie stojąc-4 serie
10.Pompki w podporze tyłem-4 serie
11.Rozciąganie ekspandera za plecami-4 serie
12.Uginanie ramienia z ekspanderem stojąc-3-4serie x do zm.
13.Rozciąganie ekspandera przed sobą-3-4serie x do zm.
14.Rozciąganie ekspandera nad głową-3-4 serie x do zm.
15.Przysiady(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
16.Wspiecia na palce(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
17.Brzuch: A6W
Wiem, dużo, wczoraj próbowałem wszystko wykonać lecz się nie udało. Dziś zakwasy mam wszędzie XD Czy ten plan jest dobry ?
Co do ilości powtórzeń to w przypadku pompek dałem sobie 5 serii po 10 powtórzeń. Na triceps 5 powtórzeń. Pompki na krzesłach 4 powtórzenia. Pompki na krzesłąch 8 powtórzeń. Przysiady i wspięcia po 20 powtórzeń. Zamierzam co tydzień zwiększać o 1-5 ilość powtórzeń w serii pompek i ewentualnie przysiadów. Czy to dobry sposób ? Czy lepiej stosować 12-10-8-6-i max ? Czy robienie serii do zmęczenia jest konieczne ? Proszę o odpowiedzi.
Dodam jeszcze, że jako suplementację stosuję pyłek pszczeli. Dieta w moim przypadku nie jest porzebna. Wystarczy, że odżywiam się zdrowo. Białko codziennie obowiązkowo.
Zmieniony przez - ChudyMat w dniu 2011-04-05 18:38:33
Waga 60 kg
Wzrost 177 cm
Cel do osiągnięcia (Masa, Rzeźba)
Staż Parę miesięcy pompki, przysiady, podciągnięcia.
Przedstawię swój plan treningu domatora:
1.Pompki płasko(dowolna z podanych wersji)-4-5 serii x do zmęczenia-ze zmiennym rozstawem dłoni.
2.Pompki głową w dół(nogi na podwyższeniu-rys.5)-4-5 serii x do zmęczenia- ze zmiennym rozstawem dłoni.
3.Pompki na taborecie(F)-3-4 serie x do zmęczenia
4.Pompki na trzech krzesłach-4-5 serii
5.Pompki z przyklaskiem dłoni-4 serie
6.Pompki z obciążeniem-5 serii
7.Pompki na krzesłach-4 serie
8.Pompki boczne-3 serie
9.Pompki przy ścianie stojąc-4 serie
10.Pompki w podporze tyłem-4 serie
11.Rozciąganie ekspandera za plecami-4 serie
12.Uginanie ramienia z ekspanderem stojąc-3-4serie x do zm.
13.Rozciąganie ekspandera przed sobą-3-4serie x do zm.
14.Rozciąganie ekspandera nad głową-3-4 serie x do zm.
15.Przysiady(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
16.Wspiecia na palce(na jednej lub obu nogach)4-6 serii x do zm.
17.Brzuch: A6W
Wiem, dużo, wczoraj próbowałem wszystko wykonać lecz się nie udało. Dziś zakwasy mam wszędzie XD Czy ten plan jest dobry ?
Co do ilości powtórzeń to w przypadku pompek dałem sobie 5 serii po 10 powtórzeń. Na triceps 5 powtórzeń. Pompki na krzesłach 4 powtórzenia. Pompki na krzesłąch 8 powtórzeń. Przysiady i wspięcia po 20 powtórzeń. Zamierzam co tydzień zwiększać o 1-5 ilość powtórzeń w serii pompek i ewentualnie przysiadów. Czy to dobry sposób ? Czy lepiej stosować 12-10-8-6-i max ? Czy robienie serii do zmęczenia jest konieczne ? Proszę o odpowiedzi.
Dodam jeszcze, że jako suplementację stosuję pyłek pszczeli. Dieta w moim przypadku nie jest porzebna. Wystarczy, że odżywiam się zdrowo. Białko codziennie obowiązkowo.
Zmieniony przez - ChudyMat w dniu 2011-04-05 18:38:33