Czesc Chcial bym zeby kejt podala mi plan treningowy dla sprinterów 100/200m. Mam 18 lat, 75 kg wagi i 182 cm wzrostu. W 4,5 i 6 klasie podstawówki chodzilem na treningi, biegalem 400 i 800. Jeździlem na zawody i niekiedy odnosilem sukcesy, ale nigdy (niestety) nie przykldalem sie solidnie do tego sportu. Jednym słowem zmarnowalem talent. Potem zaczeła się siłownia i prawie kompletnie stracilem kondyche, ostatnio zaczelem troche biegac zeby złapac kondycje, no i potrzebuje takiego planu, bo wiem ze mam predyspozycje do tych dystansów i mam zamiar wrócic do formy.
Nóg moze nie mam atletycznie zbudowanych ,ale za to sa bardzo silne (ćwiczenia na siłowni i rozciąganie). Potrzebuje treningu średnio zaawansowanych, wiem ze nie da sie (chyba) trenowac szybkości i wytrzymałości biegowej naraz. Wiec nawet nie wiem od czego zaczac, doradzcie mi bo jestem blady w tej chwili :P
Chcial bym zeby trening byl rozpisany w miarę dokładnie (jeśli jest taka możliwość) tzn. np rozgrzewka - co i ile robić.
AAA i moge ćwiczyc w kazdy dzień tygodnia,
<szukalem na wyszukiwarce ale nic ciekawego i konkretnego nie znalazłem niestety>
Z góry dzieki Pozdro
Nóg moze nie mam atletycznie zbudowanych ,ale za to sa bardzo silne (ćwiczenia na siłowni i rozciąganie). Potrzebuje treningu średnio zaawansowanych, wiem ze nie da sie (chyba) trenowac szybkości i wytrzymałości biegowej naraz. Wiec nawet nie wiem od czego zaczac, doradzcie mi bo jestem blady w tej chwili :P
Chcial bym zeby trening byl rozpisany w miarę dokładnie (jeśli jest taka możliwość) tzn. np rozgrzewka - co i ile robić.
AAA i moge ćwiczyc w kazdy dzień tygodnia,
<szukalem na wyszukiwarce ale nic ciekawego i konkretnego nie znalazłem niestety>
Z góry dzieki Pozdro
..::JUST DO IT::..