
Potrzebujemy:
- pół cebuli
- 60g szynki konserwowej
- 3 całe jajka
- 400ml passaty pomidorowej
- przyprawy.
Cebulę i szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ja użyłem PAMu do natłuszczenia.

Następnie wlewamy na patelnię passatę i przyprawiamy. Ja użyłem soli, pieprzy oraz bazylii.
Gdy już odparuje większość wody robimy miejsce na jajka.

Wbijamy jaja i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.

Pilnujemy, żeby żółtko się nie ścięło i gotowe


Makro BTW - 35/15/0.
Jest tutaj spora dowolność odnośnie szynki i innych dodatków. Można kombinować, ale nawet ta moja prosta wersja smakuje przeokrutnie dobrze!
Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html