Witajcie!
Tak w skrócie przedstawię wszystko, co i jak. Mam 33 lata w tym roku 34. Wzrost 182 cm. Waga: 85,5-86 kg aktualnie.
Kilka ładnych lat temu trzymałem miche na 100%, treningi też były urozmaicane. Później okres imprezowy/koleżeński + narzeczeńsko masa wesel itp. sprawiły, że żywienie przestałem liczyć kalorycznie, ale wciąż jadłem wszystko na polecanych produktach w tygodniu ryż, kasza, pierś z kurczaka, białko w proszku, serki wiejskie, płatki owsiane górskie, jajka itp ale minus taki, że w weekend pozwalałem sobie a to się napić a to zjeśc burgera/pizzę itp.
Teraz mam taki okres w życiu, że znów chciałbym zacząć robić wszystko z głową, dlatego zaczynam od miski :)
Wyliczyłem sobie dzienne zapotrzebowanie i dodałem troszkę kalorii i wychodzi mi obecnie, aby zacząć jeść
DNI TRENINGOWE - 2600 KCAL
Dni NIETRENINGOWE - 2300 KCAL
Białko - 2g na kg masy ciała.
Czy dobrze zrobię, jak spróbuję REKOMPOZYCJI przez jakiś czas?
Moje obecne żywienie, które chcę wprowadzić:
DT:
6:00 SHAKE
200g serek wiejski
100g banan
100g skyr waniliowy
15g masło orzechowe
15g białko scitec 100% whey protein profesional
5g kakao
11:00
150g pierś z kurczaka z piekarnika
100g ryż basmati
+ warzywa (różnie raz marchewka, cukinia, jakieś surówki na bazie jogurtu naturalnego)
10g oliwa z oliwek
15:00 (przed treningiem)
Tu myślałem kleik ryżowy + 40g białka + owoce
18:30 po treningu
2 tortille pszenne
150g tatar wołowy sokołów
+ warzywa ogórek, pomidor sos na bazie jogurtu naturalnego + ketchupu
Mam system życia taki, że treningi mam przeważnie możliwość o 16:00 robić, więc taki rozkład godzinowy zawsze miałem posiłków i zawsze regularne.
Przesyłam zdjęcia do oceny. Jak sadzicie coś zmienić/dodać?
W dni nietrenignowe po prostu utnę kalorie z węglowodanów tak, aby dobić te 2300 KCAL.
W ciągu dnia praca totalnie siedząca. Treningi 3x w tygodniu + po treningach 2x orbitrek 15 min a 1x HIIT na bieżni 12-15 min Interwałów.
Cel mam taki, aby nieco zmniejszyć brzuszek, bo tak podlany i trochę podbudować górę :)
Obecne wymiary:
Klatka - 103 cm
PAS - 93 cm
Biceps - 38,5 cm
Z góry będę wdzięczny za pomoc i ocenę :)

Tak w skrócie przedstawię wszystko, co i jak. Mam 33 lata w tym roku 34. Wzrost 182 cm. Waga: 85,5-86 kg aktualnie.
Kilka ładnych lat temu trzymałem miche na 100%, treningi też były urozmaicane. Później okres imprezowy/koleżeński + narzeczeńsko masa wesel itp. sprawiły, że żywienie przestałem liczyć kalorycznie, ale wciąż jadłem wszystko na polecanych produktach w tygodniu ryż, kasza, pierś z kurczaka, białko w proszku, serki wiejskie, płatki owsiane górskie, jajka itp ale minus taki, że w weekend pozwalałem sobie a to się napić a to zjeśc burgera/pizzę itp.
Teraz mam taki okres w życiu, że znów chciałbym zacząć robić wszystko z głową, dlatego zaczynam od miski :)
Wyliczyłem sobie dzienne zapotrzebowanie i dodałem troszkę kalorii i wychodzi mi obecnie, aby zacząć jeść
DNI TRENINGOWE - 2600 KCAL
Dni NIETRENINGOWE - 2300 KCAL
Białko - 2g na kg masy ciała.
Czy dobrze zrobię, jak spróbuję REKOMPOZYCJI przez jakiś czas?
Moje obecne żywienie, które chcę wprowadzić:
DT:
6:00 SHAKE
200g serek wiejski
100g banan
100g skyr waniliowy
15g masło orzechowe
15g białko scitec 100% whey protein profesional
5g kakao
11:00
150g pierś z kurczaka z piekarnika
100g ryż basmati
+ warzywa (różnie raz marchewka, cukinia, jakieś surówki na bazie jogurtu naturalnego)
10g oliwa z oliwek
15:00 (przed treningiem)
Tu myślałem kleik ryżowy + 40g białka + owoce
18:30 po treningu
2 tortille pszenne
150g tatar wołowy sokołów
+ warzywa ogórek, pomidor sos na bazie jogurtu naturalnego + ketchupu
Mam system życia taki, że treningi mam przeważnie możliwość o 16:00 robić, więc taki rozkład godzinowy zawsze miałem posiłków i zawsze regularne.
Przesyłam zdjęcia do oceny. Jak sadzicie coś zmienić/dodać?
W dni nietrenignowe po prostu utnę kalorie z węglowodanów tak, aby dobić te 2300 KCAL.
W ciągu dnia praca totalnie siedząca. Treningi 3x w tygodniu + po treningach 2x orbitrek 15 min a 1x HIIT na bieżni 12-15 min Interwałów.
Cel mam taki, aby nieco zmniejszyć brzuszek, bo tak podlany i trochę podbudować górę :)
Obecne wymiary:
Klatka - 103 cm
PAS - 93 cm
Biceps - 38,5 cm
Z góry będę wdzięczny za pomoc i ocenę :)