Witam.
Od lutego zaczynam redukcje i mam problem...
1 wątek to dieta,wiem ze to nie ten dział ale niewiem jaką zastosować:
Mam 15 lat 97kg 180cm+
Starze sportowe mam juz troszke pływanie +4 lata sztuki walki 3 ITD.
Kulturystyka to tak 6-7 miesiecy obecnie przerwa z powodu kontuzji.
Ale to tak,niewiem czy w takim wieku zastosowac zwykłą zbilansowaną diete z ujemnym kcal czy diete Low Carb.
Ale przechodze do mojego pytania najwazniejszego.
Bo mam zamiar dodac jak to na redukcji Bcaa.
Tylko mam pare problemów,pytan które odnoszą sie do tego suplementu.
Bende kupywał cały czas puszki bcaa,ale czy wystarczy 10g Przed i 10g Po aerobach aby utrzymac mięsnie?
Bo jezeli chodzi o fundusze to wlasnie elegancko mi pasuje 20g bcaa w dni aerobowe (Wtorek,Czwartek,Sobota).
Druga sprawa to które wybrać,ja preferuje tylko bcaa w prochu,taniej wychodzi wygodniej się dozuje itd...
Wiec mam na oku:
-ActivLab Bcaa Xtra
-Olimp Bcaa Xplode
bądz najbardziej mi podchodzi -UNS Bcaa 9:1:1
I wlasnie niewiem które wybrac,bo w UNS jest duzo leucyny ale - taki,że niema glutaminy,a w bcaa Olimpu i Actvlabu jest znacznie mniej bcaa i znacznie mniej leucyny?
Jak proponujecie?
Do tego jeszcze mam pytanie,czy przez takie wyolbrzymienie dawki leucyny a zmniejszenie Waliny i Izoleucyny,moze dojsc do jakis nieregularnych krztałtów miesnia czy cos?
I jeszcze takie pytanie,bo na początku redukcji wszystko idzie gładko,jednak potem są trudnosci większe,czy zastosowanie L karnityny od kwietnia do maja?
Planuje tak:
Luty-Marzec- Dieta+Bcaa
Kwiecien-Maj-Dieta+bcaa+l karnityn.
Czerwiec,Wakacje(2)-tutaj juz tylko bcaa bo bende miał wiecej czasu,wogule w wakacje sie wiecej ruszam...
ODP,i czy ta l-karnityna bedzie potrzebna wogule?
Od lutego zaczynam redukcje i mam problem...
1 wątek to dieta,wiem ze to nie ten dział ale niewiem jaką zastosować:
Mam 15 lat 97kg 180cm+
Starze sportowe mam juz troszke pływanie +4 lata sztuki walki 3 ITD.
Kulturystyka to tak 6-7 miesiecy obecnie przerwa z powodu kontuzji.
Ale to tak,niewiem czy w takim wieku zastosowac zwykłą zbilansowaną diete z ujemnym kcal czy diete Low Carb.
Ale przechodze do mojego pytania najwazniejszego.
Bo mam zamiar dodac jak to na redukcji Bcaa.
Tylko mam pare problemów,pytan które odnoszą sie do tego suplementu.
Bende kupywał cały czas puszki bcaa,ale czy wystarczy 10g Przed i 10g Po aerobach aby utrzymac mięsnie?
Bo jezeli chodzi o fundusze to wlasnie elegancko mi pasuje 20g bcaa w dni aerobowe (Wtorek,Czwartek,Sobota).
Druga sprawa to które wybrać,ja preferuje tylko bcaa w prochu,taniej wychodzi wygodniej się dozuje itd...
Wiec mam na oku:
-ActivLab Bcaa Xtra
-Olimp Bcaa Xplode
bądz najbardziej mi podchodzi -UNS Bcaa 9:1:1
I wlasnie niewiem które wybrac,bo w UNS jest duzo leucyny ale - taki,że niema glutaminy,a w bcaa Olimpu i Actvlabu jest znacznie mniej bcaa i znacznie mniej leucyny?
Jak proponujecie?
Do tego jeszcze mam pytanie,czy przez takie wyolbrzymienie dawki leucyny a zmniejszenie Waliny i Izoleucyny,moze dojsc do jakis nieregularnych krztałtów miesnia czy cos?
I jeszcze takie pytanie,bo na początku redukcji wszystko idzie gładko,jednak potem są trudnosci większe,czy zastosowanie L karnityny od kwietnia do maja?
Planuje tak:
Luty-Marzec- Dieta+Bcaa
Kwiecien-Maj-Dieta+bcaa+l karnityn.
Czerwiec,Wakacje(2)-tutaj juz tylko bcaa bo bende miał wiecej czasu,wogule w wakacje sie wiecej ruszam...
ODP,i czy ta l-karnityna bedzie potrzebna wogule?