Witam,
Treningi zacząłem od stycznia - 2 razy w tygodniu FBW + 1 raz trening biegowy interwałowy. Jako że miałem ok, 20% BF to postanowiłem najpierw zrzucić zbędne kilogramy i ustaliłem dietę z ujemnym bilansem kalorycznym. W tej chwili ważę 81 kg, i BF może ok. 11~12 %. Za jakiś czas planuję zrobić reverse dieting i oczywiście przejść na masę.
Chciałbym ułożyć plan push/pull/fbw, tak aby każda partia była trenowana dwa razy w tygodniu, za każdym razem pod nieco innym kątem. Proszę o sprawdzenie planu:
PUSH:
- Klatka - wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5 s
- Przysiad ze sztangą z tyłu 5 s
- Barki - wyciskanie sztangi siedząc w oparciu 4 s
- Triceps - wyciskanie francuskie 4 s
- Łydki - wspięcia na palce 4 s
PULL:
- Martwy ciąg 5 s
- Podciąganie na drążku 6 s (3 s nachwyt i 3 podchwyt)
- Biceps 4 serie
- Przedramię 4 s
- Brzuch 3 s
FBW:
- Klatka - pompki na poręczach 4 s
- Wykroki ze sztangą 4 s (lub 2 s wyprosty na maszynie; 2 s uginanie nóg na maszynie)
- Barki - unoszenie hantli bokiem - 3 s
- Wiosłowanie 3 s
- Biceps 3 s
- Triceps 3 s
- Łydki 2 s
W każdym treningu 22 serie. W treningach push i pull mniejsze zakresy powtórzeń - bardziej siłowo; fbw - mniejsze zakresy powtórzeń.
Proszę o opinię i z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Treningi zacząłem od stycznia - 2 razy w tygodniu FBW + 1 raz trening biegowy interwałowy. Jako że miałem ok, 20% BF to postanowiłem najpierw zrzucić zbędne kilogramy i ustaliłem dietę z ujemnym bilansem kalorycznym. W tej chwili ważę 81 kg, i BF może ok. 11~12 %. Za jakiś czas planuję zrobić reverse dieting i oczywiście przejść na masę.
Chciałbym ułożyć plan push/pull/fbw, tak aby każda partia była trenowana dwa razy w tygodniu, za każdym razem pod nieco innym kątem. Proszę o sprawdzenie planu:
PUSH:
- Klatka - wyciskanie sztangi na ławce poziomej 5 s
- Przysiad ze sztangą z tyłu 5 s
- Barki - wyciskanie sztangi siedząc w oparciu 4 s
- Triceps - wyciskanie francuskie 4 s
- Łydki - wspięcia na palce 4 s
PULL:
- Martwy ciąg 5 s
- Podciąganie na drążku 6 s (3 s nachwyt i 3 podchwyt)
- Biceps 4 serie
- Przedramię 4 s
- Brzuch 3 s
FBW:
- Klatka - pompki na poręczach 4 s
- Wykroki ze sztangą 4 s (lub 2 s wyprosty na maszynie; 2 s uginanie nóg na maszynie)
- Barki - unoszenie hantli bokiem - 3 s
- Wiosłowanie 3 s
- Biceps 3 s
- Triceps 3 s
- Łydki 2 s
W każdym treningu 22 serie. W treningach push i pull mniejsze zakresy powtórzeń - bardziej siłowo; fbw - mniejsze zakresy powtórzeń.
Proszę o opinię i z góry serdecznie dziękuję za pomoc.