Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pudzian zniszczył sobie stawy!

temat działu:

Aktualności - Sporty Siłowe

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6372

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 11262 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 109635
Podnoszenie ciężarów to nie tylko sprawa mięśni i psychiki. Bardzo łatwo nabrać masy i "pewności siebie" stosując przeróżne anaboliki. Problem jednak w tym, że nieludzkie ciężary, które dźwigają strongmani niszczą stawy. Kolana i łokcie nie są przystosowane do dźwigania kilkusetkilowych betonowych klocków i "spacerów farmera". Po pewnym czasie po prostu odmawiają posłuszeństwa. Dlatego większość ekstremalnych kulturystów naszych czasów skończy jako kaleki. I to dosłownie. Za kilkanaście lat nie będą w stanie normalnie funkcjonować, ruszać się, chodzić.

Mariusz Pudzianowski już cierpi na zwyrodnienie stawu kolanowego i zaraz po zakończeniu udziału w Tańcu z gwiazdami, czeka go operacja - artoskopia kolana. Takie schorzenia najczęściej dotykają ludzi starszych.

Przy mojej wadze i przy takim wysiłku podobna kontuzja może się przytrafić - mówi Pudzian Super Expressowi. Noga będzie musiała być usztywniona przez dwa tygodnie, ale nawet wtedy nie zrezygnuję z treningów. A tuż po zdjęciu usztywnienia wracam do normalnego trybu pracy - zapowiada.

Na razie nie wygląda na przejętego ani kontuzją ani czekającym go zabiegiem. Nadal forsownie trenuje i jeździ na motorze.

Bardzo boli, ale płakać nie będę - mówi o swoim kolanie. Przez przeciążenie ukruszył mi się kawałek chrząstki. Od początku Tańca z gwiazdami lecę na przeciwbólowych, ale nie zrezygnuję z tańca.

Tabloid używając określeń takich jak: "twardziel" i "nieustraszony", informuje swoich czytelników, że chore kolano to "skrzętnie skrywana tajemnica siłacza". Widać nie tak skrzętnie, skoro opowiada o niej brukowcom. No cóż, dziś sobota, trzeba zawalczyć o punkty na jutrzejszy wieczór.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 407
nie liczy sie dla mnie czy "gazety" szanują Mariusza liczy się dla mnie kim jest i co osiągnął jest kim jest i za to go szanuje a kontuzje to normalna żecz jeśli wyczynowo uprawiasz jakis sport jedni łamią piłkarze skręcają kostki , strong man'i miażdża stawy proste
SZACUNEK DLA PUDZIANA

życie nie zaczeka, kuj żelazo póki gorące

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 22471 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 101363
podaj zrodlo a nie tylko ctrl+c i ctrl+v...

Zapewne pudelek.pl...

ha

Zmieniony przez - Siodema w dniu 2008-05-17 18:35:35

Śmiało - cała kasa leci na pomoc dla schroniska dla zwierząt.
https://booking.com/s/67_6/f03173bf 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 11262 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 109635
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 451 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 16525
Noi co z tego i tak nie jest źle sądze że kolano to sprawa normalna kiedyś muszą wysiąść ,a wtedy operacja i znowu można śmigać nawet lepiej zrobią niż orginalnie :p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
kiedy Pudzian będzie już starszym gościem , to stan zdrowia i wyglądu zależeć będzie od stanu portfela w stopniu dziś jeszcze niewyobrażalnym. Medycyna robi wielkie postępy a Mariuszowi przyda się hajs który teraz kosi Kupi sobie najlepsze stawy w polsce Byleby nie skończył jak Tyson, na razie kupił Murcielago więc zmierza w tym kierunku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 49 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 36481
Zycie...
Kazdy kto zaczyna zabawe z tym sportem
musi sie liczyc z kosztami...
Organizm to nie maszyna...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 712 Napisanych postów 4351 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57865
ja cwicze na silowni w uk, ktorej wlascicielm jest 13 kroty mistrz Anglii w podnoszeniu ciezarow i uczestnik 2 olimpiad, alan winterborne, teraz ma lekko ponizej 60 lat ale ma tak stawy rozwalone, ze kuleje i sztangi mi nawet nie moze podac przy wycisku na klate bo ma tak barki rozwalone.......... taki urok sportow zawodowych

Zmieniony przez - kris4real w dniu 2008-05-17 21:09:28

Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever." - Lance Armstrong
http://www.sfd.pl/kris4real_/,_VE_GOT_DA_POWER_-_NATURAL_POWER__ALTERNATYWNA_DROGA_ATAKUJE_-t434668.html
TRENING HST: http://www.sfd.pl/HST_-_Reaktywacja-t507030.html
DIETA: http://www.sfd.pl/DIETA__NIEZBĘDNY_ELEMENT_ZDOBYWANIA_SIŁY_ORAZ_MASY_MIESNIOWEJ-t507414.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
masti M.P. w Kulturystyce Moderator
Ekspert
Szacuny 11054 Napisanych postów 31313 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 733984
ludzie nie trenuja zadnego sportu i tez kolo 30 maja stawy i kregoslupy(odcinek szyjny i ledzwiowy) w ruinie(wiadomo nie wszyscy..)
to ja wole trenowac a jak cos czasem zaboli-to normalne.
zreszta porownajcie ilosc kontuzji w innych sportach..kumpel pilkarz ma sztywne kolano,przed tem miaj kilka operacji ale jak widac do dlugo nie starczylo.koszykarze i siatkarze-kolana w proszku,ciezarowcy:kolana kregoslup,lokcie,tenisisci-lokcie,sciegna achilesa....a niedzielni narciarze?co sezon ida tony gipsu na opatrunki naprawde ciezkich zlaman....

na silowni tez sie ludzie wykanczaja przez wlasna glupote:przychodzi taki na 3 trening i juz mu koledzy laduja w trojke 100 kg na klate...a gosc wazy z 55 kg a biceps ma obwod mojego nadgarstka.....wyobrazam sobie jakie spustoszenie sieja w swoich stawach barkowych i lokciach....chca pudziana dogonic w 3 tygodnie?:)

Zmieniony przez - masti w dniu 2008-05-17 21:20:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 6212 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 49212
sport to zdrowie - ale nie profesionalny i zawodowy ;]

Zmieniony przez - slayerek01 w dniu 2008-05-17 21:21:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 169 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17375
slayerek01 Pozwól że Cie poprawie: Sport to zdrowie, ale stracone
Pozdrawiam i jak najmniej kontuzji życze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 293 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11320
Trzeba sie liczyć z kontuzjami.Mariusz może kupić nowe stawy na allegro.W sumie mam nadzieje,że to nieprawdziwe informacje z tymi jego stawami.

Nie mam podpisu pod wypowiedziami...

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prożba o poprawe planu pod TS

Następny temat

schemat!!!!!

Spalanie
Polecane artykuły