Szacuny
5
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4647
Skonczyłem juz 4 tydzien tego treningu tyle ze w poniedziałkowe sesje dodawałem 4 kg zamiast 2,5 i mysle juz dodawac po 2 kg co kazdy tydzien. Mysle ze gdy juz nie bede mogł podniesc wyznaczonej liczby powtorzen to zrobie tydzien przerwy, zrobie sobie maxa i zaczne robic ten trening ---> https://www.sfd.pl/10_tygodniowy_PLAN_WYCISKANIA_LEŻĄC-t373501.html Tyle ze z pomoca kreatyny. Co o tym sadzicie? CZy mozna wogole zaraz po treningu siłowym zaczac od nowa trening siłowy? Czy nie powinno byc jakies przerwy? Mozn cały c zas siłowym leciec bo coraz bardziej sie do niego przekonuje... ;) Pozdrawiam!
"nie liczy się ile masz w łapie, liczy się to ze jesteś wariatem"
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
A ile aktualnie wyciskasz? Ogólnie progresja 4kg to kiepski pomysł bo bardzo szybko zamykasz sobie pole do postępów. Jako kontynuację proponowałbym Ci długofalowy schemat TS(jest w podwieszonych), który jest można powiedzieć kontynuację tego planu. Jeśli chodzi i przerwy między cyklami to można nie robić przerwy pomiędzy lekkim a cięzkim cyklem. Za to nie polecam robić pod rząd dwóch ciężkich cykli takich jak 10 tygodniowy plan wyciskania.
Szacuny
5
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4647
to znaczy zanizyłem sobie troche maxa moze o jakies 5 kg. Teraz jestem na etapie 70 kg w osatniej poniedziałkowej sesji. Wiec jutro juz dołoze 2 kg. Wiec moge zrbic tak ze dokoncze go robic do momentu kiedy juz poprostu nie wydole z ciezarem i nie zrobie całej okreslonej seri, odpoczne tydzien zrobie maxa i po d tego maxa zaczne robic ten długofalowy? A po długofalowym kupic krete ijechac z 10 tygodniowym? Czy lepiej krete walnac juz na tym długofalowym? Co polecasz?
Szacuny
5
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4647
to znaczy pomyłka, mam kontuzje kolana i nie robie nog (znaczy robie ale pod okiem rehabilitanta) i wolałbym unikac takze takich cwiczen jak MC... Wez to pod uwage zanim cos doradzisz ;) Pozdrawiam ;)
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
To przejdź od razu na długofalowy z progresją max 2kg co trening. Przy dobrych wiatrach powinieneś dojść do ~100kg "na sucho" na długofalowym a potem możesz zrobić przerwę 7-14 dni i pojechać 10tygodniowym zapodając kretę od 2go lub 3ciego tygodnia.
Szacuny
28
Napisanych postów
9543
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
61854
Przecież długofalowym można robić tylko robić ławkę a nie cały TS, więć jaki problem wywalić mc i siady z dnia nóg lub potraktować te boje bardziej lajtowo Swoją drogą jak przelecisz cały temat o dlugofalowym to znajdziesz chyba wszystkie możliwe sposoby jego zastosowania
Szacuny
5
Napisanych postów
298
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4647
dokoncze jeszcze ten dla poczatkujacych i jak juz nie zrobie pełnego to zaczne długofalowy ;)MC zamieniena powiedzmy wiosłowanie lub wyciag. A sobote całkiem odpuszcze lub jakis trening z rehabilitantem przeanalizuje ;) Pod skonczeniu odpoczynek 14 dni i 10 tygodniowy z kreta jak pisałes. Mam nadzieje ze dam rade. Dzieki wielkie, oczywiscie sogacz ! ;)