WItam chcialbym prosic o pomoc z doborem planu treningowego. pierwsze 2 miesiace cwiczylem ogolnorozwojowka przytylem ponad 5kg potem zaczalem cwiczyc tym treningiem https://www.sfd.pl/MASS_-_fifirifi-t388976.html i waga stanela w miejscu coprawda ostatnio bylem chory pzrez tydzien ale kontrolowalem wage codziennie i jestem pewny ze nie mialo to wiekszego wplywu na zastoj. Korzystajac z tego ze w czasie choroby mialem tygodniowa regeneracje pomyslalem ze zmienilbym plan treningowy na FBW. Co prawda po chorobie zrobilem juz 2 treningi splitem mysle ze nie bedize mialo to wiekszego znaczenia jesli teraz przerzuce sie na 6tyg plan FBW (poprawcie mnie jesli sie myle). No to bazujac na przykladowym planie Georga prosze o kilka rad w dopasowaniu treningu.
A
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s
B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s
Chcialbym cwiczyc systemem 15 10 5 na zmiane co sesje treningowa.
Z odciaganiem na drazku beda problemy poniewaz znajac swoje mozliwosci to bez pomocy zrobie z 4 powtorzenia w pierwszej serii.Mysle jeszcze nad kolejnoscia cwiczen gdyz duzo sie czyta na temat tego aby przysiady robic na poczatku sesji treningowej.
W piatki chetnie dolozylbym na koniec z 2 serie uginania nadgarstkow a tak ogolnie to jeszcze na koniec kazdej sesji wspiecia na palce + brzuch. Z gory dziekuje za wszystkie rady a mam nadzieje ze cos doradzicie ;)
A
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie hantli na skosie 3s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
Tricepsy:
- Pompki na poręczach 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 2s
B
Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 3s
Barki:
- Military press 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Unoszenie z opadu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s
Chcialbym cwiczyc systemem 15 10 5 na zmiane co sesje treningowa.
Z odciaganiem na drazku beda problemy poniewaz znajac swoje mozliwosci to bez pomocy zrobie z 4 powtorzenia w pierwszej serii.Mysle jeszcze nad kolejnoscia cwiczen gdyz duzo sie czyta na temat tego aby przysiady robic na poczatku sesji treningowej.
W piatki chetnie dolozylbym na koniec z 2 serie uginania nadgarstkow a tak ogolnie to jeszcze na koniec kazdej sesji wspiecia na palce + brzuch. Z gory dziekuje za wszystkie rady a mam nadzieje ze cos doradzicie ;)