Witam. Mam 25 lat, swoją przygodę z siłownią dopiero zaczynam. Ćwiczyć zacząłem na początku listopada 2012r. Ważyłem 84kg na 183cm wzrostu, jednak mięśnie były przysłonięte tkanką tłuszczową, opona na brzuchu. Biegałem do grudnia 2 razy w tygodniu po ok 45 minut, 2 razy tygodniowo
ćwiczenia ogólnorozwojowe po ok 1h przez miesiąc.Do tego dieta wysoko białkowa, praktycznie zero tłuszczy i cukru - jedenie po treningu jakis baton i odżywka białkowa, banan itp. Schudłem do grudnia 9kg, i wydaje mi sie ze za szybko straciłem na wadze. Teraz od stycznia ćwiczę 3 razy w tygodniu podobnym cyklem:
http://treningi.forum-kulturystyka.pl/3_dniowy_trening_na_mase_dla_poczatkujacych.html kupiłem sobie gainera mutant mass, wcinam normalnie jak kiedyś przed dietą jedynie na noc jem dużo twarogu i nie opycham sie przed snem. Chodzę na basen 1xtyg i przestałem biegać bo zimno. Coś słabo idzie mi masa mięśniowa, wydaje mi sie, że ćwicze jak w instrukcji ale waga wciąż ta sama a jem już dużo tylko tłuste ograniczam żeby znowu opony nie dostać. Czy to normalne w takim trybie? Na profilu mam foty przed tym jak zacząłem trenować i z lutego tego roku do oceny. Moja dieta teraz wyglada tak:
śniadanie: 2 miarki mutant mass, jajecznica z 4 jaj z chlebem,
2 śniadanie; serek wiejski, sznyta chleba, pomarańczko
obiad: to co jest np. pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu z woreczkiem ryżu i jogurtem naturalnym, banan
podwieczorek: banan 2 miarki mutanta
kolacja: twaróg półtłusty z biedronki, łyżka oleju lnianego, szczypiorek, 3 sznyty czarnego chleba, tabletka glutaminy i magnez
Kalorii nie licze bo to różnie się układa, czasem się przegłodze w pracy i obiad zjem ok. godz. 21.30 ale o 16:00 jem 3 śniadanie - zazwyczaj 2 bułki i jakiś jogurt ale to tak z 2 razy w tygodniu sie zdarzy, no i jem kiedy jestem w robocie na nocnej zmianie też tak 2 razy w tygodniu muszę. Wydaje mi sie że ta masa mięśniowa wolno idzie, nie chce jeść jak świnia do bólu kiedy nie ćwiczę, boje się że opona wróci. Ile trzeba na ta mase pracowac z takim trybem jak opisałem, wogóle da rade cos zrobić???
Prosze o opinie ;)