Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Witam, mam dosyć spory problem, zacznę od tego, że mam 18 lat, 179 cm wzrostu i niepokojące 61kg wagi...
Otóż, w wakacje ćwiczyłem na silowni, starałem się jeść tyle ile mogłem I waga była w granicach 70kg. Przestałem ćwiczyć z początkiem roku szkolnego i waga zaczęła spadać, od zawsze mam problem z wagą, chciałbym ważyć więcej. Problem polega w tym że jest pewny okres gdzie jem i jem nawet używałem aplikacji do kalorii przez kilka tygodni (spożywałem 2800kcal dziennie) ale po czasie przyszedł moment że nie mam ochoty na jedzenie... rano jakaś jajecznica, z 3 jaj, obiad i kolacja między tym jakieś słodycze i tyle. Zjem mały posiłek i potem przez kilka godzin nic nie chce jeść.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34752
Napisanych postów
25177
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282663
Hej, jeśli będziesz się prawidłowo odzywiał to wszystko z czasem się unormuje , chcąc mieć efekty to niestety trzeba sie troche poświecić , musisz wyliczyć swoje zapotzrebowanie kaloryczne , stworzyć nadwyżkę , ułozyć odpowiednią dietę i zacząć jeść , jeśli dieta będzie słaba i monotonna to szybko sie znudzi i nie osiągniesz swojego celu
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Ja rozumiem, stworzyłem sobie nadwyżkę i wyszło 2800 kcal, jeśli chodzi o odżywianie to na prawdę się zmieniło (slodkie napoje zmieniłem na wodę) jadłem sporo owoców i ograniczylem do minimum słodycze. Problem w tym że ja nie mam ochoty jeść. Teraz jem może około 1500kcal od kilkunastu dni i czuje się całkiem dobrze,
Zmieniony przez - małpek944 w dniu 2020-02-02 12:51:07
17764
Napisanych postów
132961
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464624
bo masz małą masę ciała i nie odczuwasz potrzeby jedzenia większej ilosci, i z sylwetką Ci się nic nie zmieni, bo skad dodatkowe kilogramy mają być ja te 1500 to na podtrzymanie funkcji życiowych organizmu jest
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
9162
Napisanych postów
83467
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705718
W sytuacji, w której przyczyną problemów z rozbudową muskulatury jest niemożność spożycia zaplanowanej ilości pokarmu, należy z jednej strony podjąć działania na rzecz tego zwiększenia gęstości energetycznej posiłków, a z drugiej – postarać się tak zmodyfikować ich recepturę i sposób przygotowania, by były atrakcyjne kulinarnie. To naprawdę przynosi efekty. Jeśli spożywamy posiłki, które wyglądają apetycznie i nam smakują – siłą rzeczy jesteśmy w stanie zjeść więcej. Zastąpienie posiłkow bardziej kalorycznymi odpowiednikami może również okazać się rozwiązaniem niezwykle korzystnym.
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
30
Anubis84 problem tkwi w tym, że pewien okres potrafię przyjmować okolo 3000kcal a nagle zmiana i nie mam apetytu wcale i przyjmuje te 1500 i nie odczuwam glodu.
Szacuny
29773
Napisanych postów
27256
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
384609
no to właściwie sam sobie odpowiadasz na pytanie, skoro jesz za mało to waga leci, może jesz mało smacznie, jak masz problem z dojedzeniem, to możesz małą część podbić z mniej zdrowego jedzenia, dodać więcej tłuszczy żeby podbić kalorykę, robić szejki łatwiej je wypić niż mielić jedzenie w buzi, gainer - opcji jest wiele, najważniejsze to pilnwać się założonego planu
6313
Napisanych postów
78036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Niestety jeżeli nie potrafisz zjeść tak małych ilości kalorii jak 2800-3000, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że sylwetki nie zmienisz. Może zmienisz na trochę lepiej wyglądającą ale masy nie zbudujesz. Jest to niewielka ilość i jak sam widzisz jedząc tak mało nie da się zbudować masy mięśniowej.
Przede wszystkim trzeba czasu, aby przyzwyczaić układ trawienny do jedzenia większych ilości kalorii niż do tej pory. Następnie stopniowo zwiększać. Możesz również podbić ilość tłuszczów w diecie i ewentualnie dodać odżywkę węglowodanowo-białkową.