Witam, piszę z prośbą o pomoc. Na forum jestem nowym użytkownikiem, jednak czytałem dużo artykułów i postów już od dawna. Mój staż wynosi ok. 3,5 roku z przerwami. Na początku oczywiście była ogólnorozwojówka, później jeden cykl na sucho, następnie jeden cykl na kreatynie. Kiedy zaczynałem obw. mojego bicepsa wynosił ok. 27,5 cm (nie śmiać się ;p). Teraz robię cykl na odżywkach (BCAA+Napalm+Jabłczan Kreatyny+ białko jako uzupełnienie diety). Oczywiście dieta jest, zwiększony bilans kaloryczny na masę. Cykl trwa już 4 tyg. wszystkie obwody widocznie wzrastają jednak problemem jest biceps. Przed aktualnym cyklem miał obw 34cm i w czasie cyklu nie zwiększył się prawie wcale, a tyle co urosło to raczej triceps. Oto mój plan treningowy, proszę o pomoc i rady, co może być przyczyną braku postępów:
1. WTOREK:
Nogi:
Przysiady ze sztangą, wykroki ze sztangą, łydki wznosy, RDL.
Barki:
Podciąganie sztangi do brody, wyciskanie sztangi nad głowę, unoszenie ramion w opadzie.
2. ŚRODA:
Plecy:
wiosłowanie końcem sztangi, wiosłowanie sztangą wiosłowanie hantlą, szrygsy.
BICEPS: Uginanie ramion ze sztangą 12<10=8 (cięzar ok. 24<26=26)
uginanie ramion z hantlami 3x 12-8 (cięzar hantla ok.10-11 kg)
uginanie ramion w oparciu o kolano 3x10-6 (cięzar hantla ok. 10-11kg)
3. Czwartek wolne
4.PIĄTEK:
Barki:
Unoszenie ramion w bok, unoszenie ramion w przód, unoszenie ramion w bok w opadzie.
Triceps:
Prostowanie ramion ze sztangą nadchwyt, prostowanie ramion ze sztangą podchwyt, prostowanie ramion w opadzie.
5.SOBOTA:
Klatka:
Wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową do góry, wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w dół, rozpiętki głową w dół.
BICEPS: Takie same ćwiczenia jak w środę.
6. Niedziela wolne
7.Poniedziałek wolne
Proszę o pomoc.
1. WTOREK:
Nogi:
Przysiady ze sztangą, wykroki ze sztangą, łydki wznosy, RDL.
Barki:
Podciąganie sztangi do brody, wyciskanie sztangi nad głowę, unoszenie ramion w opadzie.
2. ŚRODA:
Plecy:
wiosłowanie końcem sztangi, wiosłowanie sztangą wiosłowanie hantlą, szrygsy.
BICEPS: Uginanie ramion ze sztangą 12<10=8 (cięzar ok. 24<26=26)
uginanie ramion z hantlami 3x 12-8 (cięzar hantla ok.10-11 kg)
uginanie ramion w oparciu o kolano 3x10-6 (cięzar hantla ok. 10-11kg)
3. Czwartek wolne
4.PIĄTEK:
Barki:
Unoszenie ramion w bok, unoszenie ramion w przód, unoszenie ramion w bok w opadzie.
Triceps:
Prostowanie ramion ze sztangą nadchwyt, prostowanie ramion ze sztangą podchwyt, prostowanie ramion w opadzie.
5.SOBOTA:
Klatka:
Wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową do góry, wyciskanie sztangi na ławce skośnej głową w dół, rozpiętki głową w dół.
BICEPS: Takie same ćwiczenia jak w środę.
6. Niedziela wolne
7.Poniedziałek wolne
Proszę o pomoc.