Szacuny
2
Napisanych postów
172
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4427
WitamOtóż ostatnio mam taki problem, że nie mogę za dużo w siebie "wpakować" jedzenia tzn. rano już piję same białko bo zaraz gna do wc i czasami mam wymiotya kiedy pora na posiłek typu cycek+ryż zjedzenie 150g cycka i worka ryżu zajmuje mi prawie z godzine tak samo z reszta posiłków.Na siłę próbuję i jakoś wchodzi( ale po jakich męczarniach)Moja dieta sklada się z: 10jaj dziennie,200g płatków owsianych,300g cycka, 200g ryżu(czasem zamiennie jeden worek kaszy gryczanej)150g twarogu na noc( oczywiście do tego warzywa, owoce i oliwa).Prowadze niezbyt aktywny tryb życia, i może aż tyle kcal mi nie potrzeba?Proszę o pomoc w tej sprawie.
Szacuny
7
Napisanych postów
214
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4304
Pewnie spece od odzywienia mnie zlinczuja ale polecam na kilka dni odstawienie diety 2-5 dni, jedyny aspekt jaki musisz spelnic to dostarczac przez te dni duza ilosc blonnika 30-65g i woda 3-4L. Juz mowie skad ta "madrosc", jak wiadomo organizm nie jest wcale madry jak by nam sie wydawalo mozna go w latwy sposob oszukac, a przyzwyczaja sie szybko do "czegos". Wydaje mi sie ze jestes znudzony monotonia swojego jedzenia i pewnie znacznych zmian w tej diecie nie robiles przez okres tych 8 miesiecy. Takze masz dwa wyjscia albo zmienisz mocno swoja diete albo pobaw sie fastfoodami te 2 dni lub mozna tez jak napisalem na poczatku sprobowac oczyscic twoj organizm przez ograniczenie zywnosci do zbednego minimum nizszego deko od zapotrzebowania redukcyjnego.
Szacuny
843
Napisanych postów
1886
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
29282
Jak wyżej, spróbuj przyrzadzac potrawy na ,,ostro,, i ogranicz spozycie kalorii na noc, dzieki temu rano bedzies zmógł wiecej wrzucic w siebie, a nie smao białko pić...
Szacuny
2
Napisanych postów
172
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4427
Dzięki za odpowiedziJuż odpowiadam:
Wzrost:187cm(chyba)
Masa:81kg(dodam, że jeszcze 8miesięcy temu ważyłem 60kg)
Zapotrzebowanie to jakieś 3400kcal(nawet połasiłbym się na troszkę więcej)
B:160g
W:480g
T:80g
Coś mi się zdaje, że prawdopodobnie zakwasiłem sobie żołądek chociaż jem raczej wystarczająco warzyw i owoców P.S a i jeszcze jedno, żoładek raczej już mam rozepchany bo brałem Dibencozide treca i nadal biorę, chociaż czuję jak by się żołądek trochę skurczył
Zmieniony przez - Zandar w dniu 2009-04-24 18:04:13