SFD - po prostu najlepsze ceny! RABATY DO 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Problem

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2193

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 34 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 752
Witam! Mam pewien problem z klatą,a mianowicie cwicze juz 2 miesiace i dodałem tylko 2kg do serii. Robie 3 serie: 1-41kg-12p, 2-43,5kg-10p, 3-46kg-8p i nic nie idzie. Prosze o pomoc!

cwicze FBW, diety nie mam, mój jadłospis w dzien treningu wyglada mniej więcej tak:
1: Płatki owsiane z mlekiem+ troche słonecznika i tran
2: 4 kanapki z szynką lub serem, do tego jakis owoc
3: Standardowy obiad: zupa, na drugie ziemniaki+mięso+surówka
około 3 ide na trening
4: Po treningu gainer 50 g
5: Ryż+jajko
6: 4-5 kanapek+ jajko
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
Chyba pomyliłem tematy;/ sorki
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 2803 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18927
spróbuj zrobić fbw czterodniowe, klata 2x w tygodniu. albo może nie stosuj progresji tylko zrób 2 serie po 43,5 kg a potem 1 serie 46 kg. albo wogóle przestaw się na jakiś czas na trening siłowy. ja tak robie jak mam zastoje i powoli w góre idzie.

"Gniew przebywa w piersi głupców" (Koh 7:9 )

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1307
no ja to bym na twoim miejscu poprostu dodal serie tak zeby do 4 powtorzen dobijac. i duzo odpoczynku i duzo jedzenia zeby sila szla. i ostatnia seria do upadku miesniewoge. np 50kg jak dla ciebie i jedziesz na maksa ile razy wycisniesz. ale zebys mial kogos do asekuracji.
...
Napisał(a)
Początkujący
OK! A na inne partie wykonywac normalnie 4x w tygodniu?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 2803 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 18927
wklej no ten swój plan bo nie wiemy na czym stoimy. Właśnie, asekuracja - ważny czynnik. Bardzo odblokowuje psychicznie. A najlepiej żeby to był ktos znajomy, wtedy nie będziesz się krępował zdechnąć przy zbyt duzym ciężarze..

...
Napisał(a)
Początkujący
1. Klatka- 3s na płaskiej tak jak wyzej pisałem +1 s na skosie
2. Plecy- 4s- wiosłowanie sztangą
3. Barki- 3s wyciskanie zza głowy
4. Triceps-2s uginanie hantli zza głowy
5. Biceps- 3s uginanie sztangi
6. kaptury- 2s szrugsy
7. Brzuch- 3s skłony

Zamieniam cwiczenia co trening np wiosło na podciaganie itd.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1307
a ile razy robisz ten trening w tygodniu?? 4 tak jak pisales wczesniej?
...
Napisał(a)
Początkujący
daj klatki na płaskiej 2 serie, 1 na skosie i zamień uginanie hantli zza głowy (na tric) na pompki na poręczach. jak mówiłem - kombinuj.

Zmieniony przez - Orson_lol w dniu 2010-05-17 22:18:15

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2557 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16013
Ile Ty jesteś na siłowni 10 min? . Jak dla mnie to mało masz tych ćwiczeń :).

1. Klatka- 3s na płaskiej tak jak wyzej pisałem +1 s na skosie - dodaj rozpiętki, podciąganie i wąski chwyt
2. Plecy- 4s- wiosłowanie sztangą - dodaj martwy, ściąganie drążka z wyciągu, podciąganie na drążku
3. Barki- 3s wyciskanie zza głowy - unoszenie hantli bokiem, podciąganie sztangi wzdłuż tułowia, unoszenie ramion w przód hantlami/sztangą
4. Triceps-2s uginanie hantli zza głowy - prostowanie ramion na wyciągu, francuskie w leżeniu, pompki w podporze
5. Biceps- 3s uginanie sztangi - młotek, podchwytem stojąc, podporze o kolano
6. kaptury- 2s szrugsy - zostaje
7. Brzuch- 3s skłony unoszenie nóg na drążku wisząć, unoszenie kolan leżąc płasko i coś na boczne, czyli skłony boczne z hantelką

A nogi gdzie?:) Może czas zacząć tyrać giry, bo później będziesz żałował i góra może Ci nie iść, bo tak jest, że góra się zatrzymuje jak nie ćwiczy się nóg po pewnym czasie. Nie wiem tego z dokładnego doświadczenia, ale czytałem na tym forum całkiem niedawno tą informację

Zmieniony przez - man1ek93 w dniu 2010-05-17 23:04:48
...
Napisał(a)
Początkujący
maniek to jest FBW. dowiedz sie co to jest a potem komentuj.

do autora - fakt faktem nóg brakuje w planie, wiosło rób na przemian z martwym ciągiem

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc w wyborze rowerku treningowego

Następny temat

pilnie KRĄŻEK

electro
Polecane artykuły